Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Три р╕вн╕ (рекламно╖) монетизац╕╖ блога. Р╕вень трет╕й: контекстна реклама ╕ тематичн╕ банери. из журнала пользователя Укра╖нська блогосфера
(Разместил RSS 20 ноя. 2008 г)

Оригинал статьи

sunrise
Автор фотограф╕╖: petervanallen
Трет╕й р╕вень монетизац╕╖ блога ╓ тою омр╕яною ф╕нальною стад╕╓ю комерц╕ал╕зац╕╖, до яко╖ прагне (чи принаймн╕ ? повинен прагнути) кожен блогер, який хот╕в би бачити рекламу основним генератором прибутку свого ресурсу.

╤ весь парадокс поляга╓ в тому, що б╕льш╕сть горе-монетизатор╕в помилково намагаються використати ╕нструментар╕й ╕з третього р╕вня монетизац╕╖ вже з перших дн╕в ╕снування сво╖х блог╕в. Тод╕ як якийсь (хоча б м╕н╕мально в╕дчутний) ефект вони здатн╕ принести лише п╕сля того, як блог над╕йно закр╕питься у сво╖й н╕ш╕. А у св╕домост╕ б╕льшост╕ користувач╕в ? стане як╕сним джерелом профес╕йно╖ (чи тематично╖, розважально╖ тощо) ╕нформац╕╖.

Контекстна реклама

Думаю, найкм╕тлив╕ш╕ читач╕ вже здогадалися, що йдеться про контекстну рекламу. Адже нема╓ н╕чого прост╕шого, н╕ж заре╓струватися у серв╕с╕ Google AdSense або Бегун, чи нав╕ть Яндекс Директ (щоправда тут ╓ деяк╕ обмеження щодо траф╕ку рекламного майданчика), розм╕стити рекламний блок на найвидн╕шому м╕сц╕ вашого ресурсу, ╕, образно висловлюючись, почати ?рубати бабло?!

Вт╕м, майже кожен блогер, який спробував под╕бну ?систему? на власному приклад╕, призна╓ться вам, що ?рубати бабло? виявля╓ться зовс╕м не так просто, як здавалося ╕з самого початку. По рекламних оголошеннях чомусь майже н╕хто не кл╕ка╓, а тих коп╕йок, як╕ наприк╕нц╕ м╕сяця виявляються на рахунку, часто не вистача╓ нав╕ть на пиво. Sape чи Xap на перших порах ╕снування блога здатн╕ принести у 50-100 раз╕в б╕льшу суму.

Пояснення тут дуже просте: на в╕дм╕ну в╕д б╕рж л╕нк╕в, в яких рекламодавц╕ готов╕ платити вам чимал╕ грош╕ за сам факт розм╕щення ╖хн╕х посилань на вашому майданчику, контекстна реклама вимага╓ траф╕ку. При чому ? ц╕льового (тобто тематичного) траф╕ку. Нехай нав╕ть ви зум╕╓те ?роздути? сво╖ ?пузом╕рки? до захмарних висот, до тих п╕р поки на вашому блоз╕ не збереться як╕сна аудитор╕я ? можете нав╕ть не мр╕яти про прибуток в╕д систем контекстно╖ реклами.

Зв╕сно, мен╕ не хот╕лося б нав?язувати комусь свою точку зору, стверджуючи, що людина не повинна розм╕щувати блоки AdSense з перших дн╕в ╕снування блога. Кожен автор ма╓ повне право самост╕йно вир╕шувати, як йому поступити. Але факт залиша╓ться фактом: при робот╕ з системами контекстно╖ реклами прибуток вебмайстра значною м╕рою залежить в╕д двох фактор╕в ? к╕лькост╕ в╕дв╕дувач╕в, як╕ щоденно заходять на сайт, а також ╖хньо╖ тематично╖ ?якост╕?. А це означа╓, що подво╓ння траф╕ку на сайт╕ (якщо ╕нш╕ умови не зм╕нилися) з великою ймов╕рн╕стю призведе до подво╓ння прибутку.

Щоправда, не можна виключати й ╕нших аспект╕в: наприклад, особливостей розм╕щення блок╕в контекстно╖ реклами та ╖х ?схожост╕? до дизайну сайту. Але в загальному я дотримуюся думки, що контекстна реклама належить до найвищого р╕вня монетизац╕╖ блога ╕ може бути усп╕шно застосована лише тод╕, коли сайт досягнув вершини свого розвитку ╕ не стражда╓ в╕д нестач╕ лояльних читач╕в та тематичних в╕дв╕дувач╕в.

Особисто я поки що не вважаю ?Укра╖нську блогосферу? готовою до впровадження под╕бного р╕зновиду реклами. Але якщо темпи розвитку залишатимуться такими самими ? спробую потестувати AdSense вже п╕сля Нового року.

Якщо хтось хоче под╕литися сво╖м досв╕дом щодо роботи з ц╕╓ю та ╕ншими системами контекстно╖ реклами, ласкаво просимо до коментар╕в. Думаю, вс╕м буде дуже ц╕каво.

Насамк╕нець ? про тематичн╕ банери

Тематичний банер, це, мабуть ? найвищий ╕ найб╕льш бажаний спос╕б генерування прибутку для будь-якого вебмайстра чи блогера. ╤ якщо в ╤нтернет╕ д╕йсно ╕сну╓ спос╕б ?пасивно? заробляти грош╕ (хоча, в╕дверто кажучи, сама по соб╕ концепц╕я ?пасивного? зароб╕тку мен╕ не надто ╕мпону╓) ? то тематичн╕ банери знаходяться до нього найближче.

Спробую пояснити, що я маю на уваз╕ п╕д словами ?тематичн╕ банери? (тут йдеться радше нав╕ть не про банери, а про всю тематичну рекламу, як таку). Якщо у випадку з найнижчим р╕внем монетизац╕╖ (тобто продажею посилань через б╕рж╕ л╕нк╕в) рекламодавця ц╕кавлять лише пузом╕рки (Т╤Ц, PR) вашого ресурсу ╕ не ц╕кавить сам блог, то у випадку ╕з ?тематичними банерами? все з точн╕стю до навпаки. Рекламодавець зверта╓ться до вас саме тому, що вважа╓ ваш рекламний майданчик ╕деальним м╕сцем для просування сво╖х продукт╕в. ╤ тут уже йому начхати на пузом╕рки ? ╓дине, чого в╕н прагне ? це розм╕стити у вас свою (граф╕чну або текстову) рекламу ? тобто банер.

Досягнути такого р╕вня дов╕ри та лояльност╕ дуже непросто. А у вс╕й св╕тов╕й блогосфер╕ мабуть ╕сну╓ не б╕льше к╕лькох сотень чи в найкращому випадку тисяч блог╕в, як╕ вже це зробили. До таких, безперечно, належать найкращ╕ брендов╕ ╕мена. Наприклад, якщо ви ведете англомовний ресурс про блоги ╕ при цьому вид╕ля╓те певн╕ кошти на розкрутку та розвиток, то вам, вочевидь, захочеться отримати м╕сце на блоз╕ Дарена Роуза Problogger.net, а якщо ви пишете про особист╕сний розвиток, то майже напевне не в╕дмовитесь, щоб вас порекламував Ст╕в Павл╕на у сво╓му Personal Development for Smart Peoples.

╤ що у б╕льшо╖ к╕лькост╕ рекламодавц╕в ви будете асоц╕юватися ╕з флагманським ресурсом у певн╕й н╕ш╕, то б╕льша ймов╕рн╕сть ? що замовники обиратимуть саме вас. Рекламодавц╕ не лише створюватимуть чергу на м╕сця у вашому блоз╕ (що лог╕чно, адже для входження у н╕шу реклама на цьому ресурс╕ буде абсолютно необх╕дною), але й перекуповуватимуть одне в одного право на б╕льш ранн╓ розм╕щення банер╕в. Словом все, як у голл╕вудському ф╕льм╕.

Але перш, н╕ж це станеться, вас майже напевне чекатиме важка ╕ виснажлива (але в╕д того ? не менш при╓мна ╕ ц╕кава) робота щодо розвитку вашого блога та створення персонального бренда в мереж╕.

P.S.: Не забува╓мо про те, що акц╕я “Укра╖нський блогосимб╕оз”, в як╕й кожен може отримати безкоштовне посилання на св╕й ресурс, трива╓ ╕ до ╖╖ зак╕нчення залишилося зовс╕м небагато часу. Хто “в╕дклада╓ на завтра” - посп╕ш╕ть!

За п╕дтримки:
Ви вже чули про в╕дкриття мого нового блога? Особистий блог Ярослава Федорака - позаформатн╕ реч╕!

эскалатор

автоинструктор

продажа кондиционеров

Схож╕ записи

Ключевые слова: банерна реклама | блог | блогохак | загальна | контекстна реклама | монетизац╕я | прибуток | реклама | розвиток

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker