Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Блоги? так все-таки б╕знес чи все-таки н╕? из журнала пользователя Укра╖нська блогосфера
(Разместил RSS 24 ноя. 2008 г)

Оригинал статьи

bricks
Автор фотограф╕╖: preciouskhyatt
Саме на так╕ роздуми наштовхнули мене коментар╕ до одн╕╓╖ з попередн╕х статей, у як╕й я згадував про в╕дкриття персонального блога. Але перш, н╕ж дати в╕дпов╕дь на це не зовс╕м просте питання, потр╕бно визначити, що ж ма╓ться на уваз╕ п╕д словом ?б╕знес? ╕ наск╕льки його розум╕ння в╕дпов╕да╓ класичному поняттю. Адже погодьтесь, важко знайти сп╕льну мову, коли кожен розум╕╓ ?б╕знес? по-сво╓му!

Перше питання, на яке я спробував дати в╕дпов╕дь (╕ насамперед ? самому соб╕):

Чи означа╓ ?б╕знес? виключно можлив╕сть отримувати прибуток?

╤ хоча кожна людина ма╓ повне право отримувати винагороду за свою працю та ту ц╕нн╕сть, яку вона нада╓ ╕ншим людям, все ж давайте спробу╓мо уявити ситуац╕ю, в як╕й блоги перестають приносити будь-яку пряму матер╕альну вигоду. Себто зароб╕ток на блоз╕ ста╓ попросту неможливим! Чи перестав би я у такому випадку вести блог?

В╕дпов╕дь: ?Н╕!?
╤ признаюсь ? зовс╕м не тому, що я така безкорисна людина ╕ мен╕ не потр╕бн╕ грош╕. Основна причина ? це наявн╕сть безл╕ч╕ ╕нших переваг, як╕ в╕дкриваються для автора блога. Ось лише деяк╕ з них, як╕ мають величезне значення особисто для мене:

1. Блог ? це можлив╕сть пост╕йно практикувати навички письма. А писати я люблю! Зв╕сно, можна не публ╕кувати свою працю ╕ складати текстов╕ файли у над╕йно захищену в╕д зовн╕шнього погляду папку на диску персонального комп?ютера. Але в такому раз╕ втрача╓ться можлив╕сть отримувати зворотн╕й зв?язок, стежити за реакц╕╓ю ╕нших людей на вашу працю. Словом ? це не для мене.
  2. Блог ? це можлив╕сть завжди залишатися на зв?язку ╕ п╕дтримувати профес╕йн╕ та особист╕ контакти. Вочевидь, ця причина вже сама по соб╕ ╓ достатн╕м фактором для ведення блога. It?s all about communication!
  3. Блог ? це можлив╕сть зростати не лише, як письменник та автор, але й як спец╕ал╕ст у т╕й сфер╕, про яку ви пишете. Адже для наповнення блога вам пост╕йно доводиться шукати нов╕ матер╕али, читати тематичн╕ щоденники ╕нших людей, стежити за профес╕йною л╕тературою. Словом ? залишатися ?в курс╕?. Чесно признаюся ? навряд чи мен╕ були б в╕дом╕ вс╕ т╕ тонкощ╕ функц╕онування соц╕альних мереж, роботи р╕зноман╕тних CMS, та й взагал╕ ? особливост╕ та принципи вза╓мод╕╖ в сфер╕ Web 2.0, якби я не був автором блога про блоги.
  4. Блог ? це можлив╕сть бути корисним для ╕нших ╕ допомагати людям вир╕шувати проблеми. ╤нод╕ проста подяка варту╓ б╕льшого, н╕ж потенц╕йна сума з к╕лькома нулями на вашому банк╕вському рахунку. Коли люди пишуть про те, що ваш╕ старання не були марними ╕ допомогли ╖м вир╕шити певне завдання або подолати проблему ? це дуже сильно п╕двищу╓ мотивац╕ю. А той факт, що на мою електронну скриньку приходять непоодинок╕ листи з проханням допомогти у встановленн╕ та налаштуванн╕ standalone-блога ? ще одне тому п╕дтвердження! Я роблю це абсолютно безкоштовно, оск╕льки знаю, що тим самим не лише допомагаю людям ? але й сприяю розвитку укра╖нсько╖ блогосфери.

В принцип╕, наведених фактор╕в ц╕лком достатньо для того, щоб продовжувати вести блог нав╕ть за умови його абсолютно╖ неприбутковост╕. Але тод╕ виника╓ ╕нше питання:

Чи переста╓ блог бути б╕знесом, якщо в╕н не генеру╓ прибуток?

Моя в╕дпов╕дь знову: ?Н╕!?

Зв╕сно, у класичному розум╕нн╕ важко назвати б╕знесом ту д╕яльн╕сть, яка не приносить матер╕ально╖ вигоди. Але з точки зору здорового глузду, якщо у блога ╓ автор (власник), ╓ кл╕╓нти ╕ ╓ м╕с╕я ? те заради чого в╕н створений ╕ яку ц╕нн╕сть несе для споживач╕в ? тод╕ блог залиша╓ться б╕знесом нав╕ть попри можлив╕сть генерувати прибуток.

Для себе м╕с╕ю ?Укра╖нсько╖ блогосфери? я сформулював так: ?Допомагати укра╖нським користувачам ╤нтернету легко створювати та розвивати власн╕ standalone-блоги, тим самим долучаючись до розвитку укра╖нсько╖ блогосфери!? Хот╕лося б в╕рити, що даний ресурс усп╕шно справля╓ться ╕з поставленим завданням. Щодо цього, ц╕каво було б почути думку читач╕в та в╕дв╕дувач╕в.

А взагал╕, коли почина╓ш переосмислювати сво╖ п╕дходи до блог╕нгу ╕ намага╓шся дати в╕дпов╕д╕ на р╕зноман╕тн╕ запитання ? перед тобою в╕дкрива╓ться дуже багато неспод╕ваних знах╕док. Наприклад, я зрозум╕в, що у мо╓му ?б╕знес╕? кл╕╓нт далеко не завжди виявля╓ться правим!

В цьому контекст╕ згаду╓ться ╕стор╕я з одн╕╓ю ав╕акомпан╕╓ю, яка ?зв╕льнила? свого кл╕╓нта. Можливо, я не згадаю ц╕╓╖ ситуац╕╖ детально, але суть полягала в тому, що на адресу одн╕╓╖ ав╕акомпан╕╖ пост╕йно приходили незадоволен╕ листи в╕д одного кл╕╓нта. Цим кл╕╓нтом була ж╕ночка похилого в╕ку, яку не влаштовував практично кожен аспект д╕яльност╕ корпорац╕╖. ╥й не подобалося обслуговування, ╖й не подобалися стюардеси в л╕таках, ╖й не подобався серв╕с продажу квитк╕в ? та ще багато чого ╕ншого. ╤стор╕я зак╕нчилася тим, що бабуся отримала лист в╕д генерального директора ав╕акомпан╕╖, в якому йшлося приблизно про наступне: ?Ми дуже засмучен╕ тим, що не змогли виправдати ваших високих спод╕вань, покладених на нашу компан╕ю. На жаль, надал╕ ми не ма╓мо морального права дозволити соб╕ надавати вам наст╕льки неяк╕сний серв╕с. Тому в╕д сьогодн╕ ви б╕льше не зможете л╕тати нашими ав╕ал╕н╕ями??

А взагал╕, коли на тл╕ значно╖ к╕лькост╕ задоволених кл╕╓нт╕в з?явля╓ться один, якому не подоба╓ться практично кожен аспект вашо╖ роботи ? можливо проблема не у вас? Можливо це просто не ваш кл╕╓нт?

?the other side

З ╕ншого боку ? блоги зовс╕м не зобов?язан╕ бути б╕знесом. Для когось це просто спос╕б розважитися, а окр╕м того ? заявити про себе св╕тов╕. Хтось пише блог, бо так модно! Хтось створю╓ блог ? а пот╕м взагал╕ в нього не пише. ╤нш╕ не люблять писати ╕ створюють блог лише тому, що ╖м подоба╓ться копатися в код╕ та працювати над дизайном. Переконаний ? бува╓ багато-багато ╕нших альтернатив!

А що блог для вас?

За п╕дтримки:
продажа цветов екатеринбург

продвижение сайтов

Bentley в Одессе

Схож╕ записи

Ключевые слова: б╕знес | блог | в╕з╕я | грош╕ | ера ╕нформац╕╖ | загальна | м╕с╕я | монетизац╕я | прибуток | розвиток

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker