Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Еволюц╕я ╤нтернету в мо╖й св╕домост╕? из журнала пользователя Укра╖нська блогосфера
(Разместил RSS 30 ноя. 2008 г)

Оригинал статьи

В цей чудовий нед╕льний день, мен╕ хот╕лося б тр╕шки в╕ддатися спогадам…

А згадувати буду про ╤нтернет. Про те, чим в╕н був для мене у далекому (аж десять рок╕в назад) минулому ╕ чим став сьогодн╕. Можливо, комусь це буде ц╕каво…

Мо╓ безпосередн╓ знайомство з ╤нтернетом почалося у 2000-му роц╕, разом з╕ вступом на перший курс гуман╕тарного факультету Нац╕онального ун╕верситету ?Ки╓во-Могилянська Академ╕я?. Готовий припустити, що якби я не потрапив до цього ВНЗ ? то перше побачення з вебом могло б в╕дкластися на к╕лька рок╕в. Але рано чи п╕зно ми все-р╕вно зустр╕лися б ? я в цьому впевнений.

1999

До академ╕╖ про ╤нтернет я лише чув, але н╕коли не бачив. При цьому в мо╖й уяв╕ в╕н був чимось абсолютно незбагненним, величним ╕ бажаним. Одного разу (а був це клас 10-тий) в юнацьк╕й Черн╕вецьк╕й газет╕ я прочитав невелику статтю, яка розпов╕дала, що таке ╤нтернет. Як зараз пам?ятаю: там говорилося про всесв╕тню мережу; дроти як╕ сполучають комп?ютери у всьому св╕т╕; ╕ л╕нки, як╕ дозволяють пов?язати м╕ж собою р╕зн╕ документи на р╕зних серверах. ╤ як зараз пам?ятаю, що тод╕ я фактично н╕чого не зрозум╕в? Чи точн╕ше: зрозум╕в, але не м╕г соб╕ уявити, що воно таке ╕ як це працю╓.

А зараз я пишу статтю, яку сьогодн╕ або завтра опубл╕кую на сво╓му блоз╕ ? ╕ чудово розум╕ю не лише, ?що таке ╕нтернет?, але й те що вже невдовз╕ без власного представництва в ╤нтернет╕ людям буде якщо не скрутно ? то принаймн╕ дуже некомфортно.

2000

На мо╓му першому курс╕ навчання в Академ╕╖ весь ╤нтернет (принаймн╕ той, до якого я м╕г мати доступ) зосереджувався в одн╕й невелик╕й аудитор╕╖ на третьому поверс╕ першого корпусу ун╕верситету (люди, як╕ бували там, чудово розум╕ють про що йдеться). Ця аудитор╕я називалася Юз╕к (Usic) ╕ там стояло з десяток комп?ютер╕в, як╕ працювали на Юн╕кс╕ (Unix), а на двох найб╕льш просунутих (як╕ майже увесь час були зайнятими) стояв граф╕чний в╕дпов╕дник ? Л╕нукс (Linux). П╕д час перших в╕дв╕дувань Юз╕ку адм╕н╕стратори (якими зв╕сно ж були студенти старших курс╕в) навчали нас повед╕нки з комп?ютерами та незнайомою для абсолютно╖ б╕льшост╕ системою Юн╕кс. Ми навчилися заходити в аську, нам створили перш╕ електронн╕ скриньки ╕ показали, як через текстовий ╕нтерфейс Юн╕кс (який найб╕льше скида╓ться на Dos) можна переглядати веб-стор╕нки (зв╕сно, н╕ про як╕ картинки тут не йшлося ? виключно текст).

Так протягом всього першого та другого курс╕в на перервах та п╕д час ?в╕кон? я частенько заб╕гав до Юз╕ку, щоб посп╕лкуватися в асьц╕ (з незнайомими людьми, випадково знайденими вбудованим пошуком), в╕дпов╕сти на електронн╕ листи (яких зазвичай майже не було або було дуже мало ? в╕д друз╕в, як╕ сид╕ли за сус╕дн╕ми компами у Юз╕ку), ну ╕ найголовн╕ше ? почитати сайти (а точн╕ше сайт ? ╓диний ? anekdot.ru).

2002

Починаючи з третього курсу, ╤нтернет почав з?являтися у багатьох комп?ютерних аудитор╕ях Могилянки. При чому це був уже не ?чужий ╕ хижий? юн╕кс, а довол╕ звичний Windows з╕ сво╖м IE. Водночас, почало з?являтися перше в╕дчуття, що комп?ютер можна використовувати не лише для розваг, але й для пошуку необх╕дно╖ для навчання ╕нформац╕╖. Приблизно в той час почали масово з?являтися ╤нтернет-клуби, де за певну плату можна було скористатися доступом до всесв╕тньо╖ мереж╕. Але коштували вони так дорого, що на той час, будучи студентом, я не м╕г соб╕ дозволити насолоджуватися перевагами платного доступу в ╤нтернет.

cat-internet
Автор фотограф╕╖: Noah Sussman

2004

А наприк╕нц╕ четвертого курсу ╤нтернет з?явився у могилянському гуртожитку. Якщо не помиляюся, коштував в╕н 60 гривень на м╕сяць (тих гривень, якими вони були у 2004-му) ╕ в цю плату входило 200 МБ заруб╕жного та 400 МБ укра╖нського траф╕ку. ╤ це був прорив, бо в╕дтод╕ я та мо╖ сп╕вмешканц╕ мали доступ до ╤нтернету у будь-який зручний час ╕ для цього не потр╕бно було покидати ст╕н власно╖ к╕мнати. Саме цим ╤нтернетом ми й користувалися до зак╕нчення навчання.

2006

П╕сля того, як ми покинули гуртожиток ╕ переселилися до орендовано╖ квартири, то п╕д?╓дналися до ╤нтернет-мереж╕ компан╕╖ ?Воля? ╕ за б╕льш, н╕ж два роки проживання тут вже зм╕нили к╕лька тариф╕в. Сьогодн╕ користу╓мося 10 ГБ. за 100 грн. на м╕сяць. Лише не сприйм╕ть за рекламу! Воля ? жахливий оператор! Жодного кл╕╓нтського п╕дходу ? ор╕╓нтац╕я лише на прибутки. Одним словом ? монопол╕ст. Якби в момент п╕дключення у нас був виб╕р ? то ми безперечно обрали б ╕ншого оператора.

Листопад 2008

А к╕лька дн╕в назад ми нарешт╕ налаштували у квартир╕ Wi-Fi-доступ ╕ позбавилися в╕д дрот╕в. Тепер можна валятися в л╕жку п╕сля солодкого сну (як власне я роблю зараз, пишучи цю статтю) ╕ при цьому мати доступ до ╤нтернету. Чи, що нав╕ть краще ? потягнути ноутбук ╕з собою на кухню ╕ користуватися ╤нтернетом там.

Чи, скориставшись мо╓ю недавньою обновкою Nokia N82, яка також п╕дтриму╓ Wi-Fi-доступ, почитати Google Reader перед сном, а пот╕м просто в╕дкласти трубку ╕ поринути у царство Морфея.

╤ це на тл╕ розвитку моб╕льних технолог╕й ╤нтернет, як╕, переконаний, вже зовс╕м скоро даватимуть можлив╕сть дешевого доступу до всесв╕тньо╖ мереж╕ у будь-як╕й точц╕ св╕ту, де ╓ моб╕льне покриття. Поки-що б╕льш-менш пристойне сп╕вв╕дношення ц╕на/як╕сть показу╓ т╕льки Utel ? ╓дина компан╕я, яка вже впровадила ╤нтернет на технолог╕╖ 3G. Спод╕ваюся, що вже найближчим часом ця функц╕я стане доступною ╕ для мого оператора, ?Ки╖встару?.

Який висновок можна зробити з усього, написаного вище?

Що за коротких в╕с╕м рок╕в мого знайомства з ним ╤нтернет розширився! Якщо говорити мовою красивих метафор ? то для мене в╕н буквально ?виповз? ╕з т╕сних ст╕н академ╕чного десятикомп?ютерного Юз╕ку ╕ захопив увесь св╕т.

╤ якщо вже бути до к╕нця в╕двертим, то поки що я не спостер╕гаю жодних причин, чому б ця ситуац╕я повинна була зм╕нитися!

А коли ви ?познайомилися? з ╤нтернетом? Чи еволюц╕онували ваш╕ ?стосунки? з ним з того часу?

За п╕дтримки:
Судя по нынешним тенденциям уже в скором времени купить квартиру сможет каждый! В каком городе? Да в любом! Хотя бы и в Подмосковье!

Схож╕ записи

Ключевые слова: nokia n82 | блог | еволюц╕я | ера ╕нформац╕╖ | загальна | ╕нтернет | комп'ютер | мережа | розвиток | розширення

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker