Mac Service
|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Б╕знес в медицин╕ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 29 ноя. 2008 г в журнале healthcare management В Ура╖н╕ медицина ╓ бюджетна ╕ приватна. На сьогодн╕шн╕й день потуги створити страхову медицину не ув╕нчались великим усп╕хом. Як правило страхуються т╕льки т╕ люди, як╕ мають т╕ чи ╕нш╕ проблеми ╕з здоров’ям, тому страхов╕ компан╕╖ або банкрутують, або не можуть в повн╕й м╕р╕ виплатити страхов╕ в╕дшкодування. Про “меркантильн╕” ╕нтереси медперсоналу уже не йдеться, тому медики... (читать далее)
Етична медична математика (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 27 ноя. 2008 г в журнале healthcare management Нещодавно ми говорили про етичн╕ питання в медичному б╕знес╕, пов’язан╕ з тим, що коли вибира╓ш альтернативи л╕кування за ц╕ною, це в якийсь момент доходить до того, що р╕зниця в ц╕н╕ почина╓ дор╕внювати р╕зниц╕ м╕ж життям та смертю. Тод╕ я нав╕в дек╕лька приклад╕в, як╕ спали мен╕ на думку. Але ось нещодавно зустр╕в реальний приклад тако╖ етично╖ дилеми. Цей приклад супроводжу╓ться ще й голо... (читать далее)
[управл╕ння закладом] Л╕карня через б╕знес-процеси (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 20 ноя. 2008 г в журнале healthcare management Проблема не в людях, а в процесах (В╕льям Едвардс Дем╕нг, один з батьк╕в сучасного менеджменту та управл╕ння як╕стю) Чи можна управляти л╕карнею через б╕знес-процеси? Не можна, а варто. ╤ нехай вас не ляка╓ перша частина цього слова - “б╕знес”. Воно вжива╓ться лише для того, щоб в╕дмежувати б╕знес-процеси в╕д процес╕в операц╕йних, тобто процедур. Частинка “б╕знес” тут озна... (читать далее)
Неможливий трикутник (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 18 ноя. 2008 г в журнале healthcare management ╢ в демократичному устро╖ держави такий принцип - розд╕лення влади. Задумано просто ╕ ефективно: законодавство - в одних руках, виконання законодавства - в ╕нших, суди -в трет╕х. Баланс. ╤ в охорон╕ здоров’я ситуац╕я приблизно така ж: ╓ замовник послуг (типу представник народу), провайдер (нада╓ послуги) та платник (платить за послуги). Тут так само бажано, щоб в одного суб’╓кта була... (читать далее)
Б╕знес в медицин╕ - особливий? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 13 ноя. 2008 г в журнале healthcare management Сто раз╕в мен╕ доводилося чути таке: “Б╕знес в медицин╕ - особливий, в╕н не такий як ╕нш╕, ╕ його не можна пор╕внювати з ╕ншими”. Десь поряд з цим також були фрази “Пац╕╓нта не можна називати кл╕╓нтом” ну ╕ таке ╕нше. Я завжди переконував людей у зворотньому. Чому? Бо ц╕ фрази служили чудовим прикриттям тому, що можна особливо не напружуватися. Не долати страшн╕ болячки наш... (читать далее)
Що вони соб╕ вибрали? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 11 ноя. 2008 г в журнале healthcare management Американц╕ визначилися: вони тепер житимуть ╕з президентом Обамою. В╕дпов╕дно до опитувань, одн╕╓ю з трьох головних причин, чому прихильники першого афропрезидента проголосували за нього, ╓ саме реформа охорони здоров’я (вона поступилася питанням в╕йськ в ╤раку та еколог╕╖). Але судячи з усьго, манною небесною новий президент св╕й народ найближчим часом не притрусить. Якщо зробить це взагал... (читать далее)
Не страхуванням ╓диним? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 08 ноя. 2008 г в журнале healthcare management Запровадження страхово╖ модел╕ медицини в Укра╖н╕ - це шанс, ╕ це великий крок вперед. Але таке враження, що вс╕ ми заспоко╖лися ╕ займа╓мося нараз╕ тим, що просто чека╓мо на “прих╕д” страхово╖ модел╕. У прес╕ виходить стаття за статтею - вс╕ однаково структурован╕. Наче тантри: “охорона здоров’я в криз╕” - “потр╕бна страхова медицина” - “треба пришв... (читать далее)
RE: ?В охорон╕ здоровя конкуренц╕╖ не буде? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 05 ноя. 2008 г в журнале healthcare management Багато кер╕вник╕в кл╕н╕к кажуть про те, що конкуренц╕╖ в охорон╕ здоров’я не буде. Що це соц╕альна галузь, що це не дуже виг╕дно з точки зору б╕знесу, що в нас нема╓ страхування ╕ ще море аргумент╕в.. Пропоную взяти одну з найрозвинен╕ших галузей сьогодн╕ ? банк╕вський сектор, проанал╕зувати як в╕н розвивався, а пот╕м задуматись про охорону здоров’я. Отже банк╕вський сектор. В радянс... (читать далее)
Враження про виставку ?Охорона здоров?я 2008? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 24 окт. 2008 г в журнале healthcare management Хот╕ла б под╕литись враженнями про виставку. Думаю, що б╕льш╕сть погодиться з╕ мною, що ╖╖ можна було б назвати по ╕ншому - наприклад, виставка ?Обладнання та витратн╕ матер╕али для медицини?. Така назва краще в╕добразила б ╖╖ спец╕ал╕зац╕ю. Дозвольте под╕литись короткими висновками та спостереженнями з цього заходу: 1) Укра╖на - ц╕кавий ринок збуту медичного обладнання пров╕дних св╕тови... (читать далее)
Google Health: тест-драйв (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 18 окт. 2008 г в журнале healthcare management П╕сля того, як ми коротко оглянули систему Google Health одразу п╕сля ╖╖ появи ╕ дали ╖й час стати на ноги, настала пора дати серв╕су б╕льш серйозну оц╕нку. Найкраще це робити, звичайно ж, спробувавши його на соб╕. Так я ╕ вчинив. Одразу д╕люся результатами “тест-драйву”: системою користуватися при╓мно нав╕ть не живучи в кра╖н╕, до яко╖ вона пристосована. Розвиватися, безперечно, ╓ ку... (читать далее)
Ми - в десятц╕! (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 17 окт. 2008 г в журнале healthcare management Зак╕нчився всеукра╖нський конкурс блог╕в Best Ukrainian Blog Awards 2008. За його результатами блог hm ув╕йшов до десятки найкращих укра╖нських профес╕йних блог╕в (пос╕в шосте м╕сце). Це для нашого молодого проекту - велика ╕ при╓мна неспод╕ванка. При╓мно було бачити верхню частину рейтингу, де серед популярних сьогодн╕ блог╕в про монетизац╕ю, просування, PR, дизайн тощо опинилася тема управл╕ння ... (читать далее)
Всесв╕тн╕й День псих╕чного здоров?я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 11 окт. 2008 г в журнале healthcare management Вчора, 10 жовтня у св╕т╕ в╕дм╕чали Всесв╕тн╕й День Псих╕чного здоров’я. В наш╕й же кра╖н╕ цей день пройшов непом╕ченим. Нав╕ть М╕н╕стерство охорони здоров’я не знайшло часу для того, щоб хоча б в новинах оф╕ц╕йного сайту написати рядочок про цей день. Зам╕сть цього написали про “оперативну ╕нформац╕ю щодо захворюваност╕ на в╕русний гепатит А в с.Голятин М╕жг╕рського району Закарп... (читать далее)
Соц╕альна в╕дпов╕дальн╕сть л╕каря. Рецепт доктора Менгеле (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 08 окт. 2008 г в журнале healthcare management Доктор Йозеф Менгеле - сумнов╕дома особа.В╕н був головним медиком одного з табор╕в Овенц╕ма. Там проводив жорсток╕ медичн╕ експерименти над в’язнями. Знищував або назавжди скал╕чував тисяч╕ людей. Його називали “Доктор Смерть”. Як нам охарактеризувати його: жорстокий, божев╕льний? Хворий? Безсердечний? А може, соц╕ально в╕дпов╕дальний? Карл Клауберг, З╕гмунд Рашер, Герта Оберхей... (читать далее)
Л╕карня забутого м╕ста (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 06 окт. 2008 г в журнале healthcare management Фото, як╕ ви бачите в цьому допис╕, зроблен╕ мною два дн╕ тому п╕д час нарешт╕ зд╕йснено╖ по╖здки до Зони в╕дчуження. Це зн╕мки м╕сько╖ л╕карн╕, яка знаходиться в м╕ст╕ Прип’ять. Вона не приймала пац╕╓нт╕в вже понад 20 рок╕в. Коли вона ще функц╕онувала, вона була дуже як╕сним ╕ добре обладнаним закладом. Л╕карня, як ╕ все м╕сто Прип’ять, була “ексклюзивом”, подарованим вла... (читать далее)
Стар╕ння ╕ страхування: хто кого? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 01 окт. 2008 г в журнале healthcare management Сьогодн╕ продовжу розмову про небезпеки модел╕ охорони здоров’я, яку ми назива╓мо страховою медициною (назва не дуже правильна, але коротка ╕ зручна). ╤м’я ц╕й небезпец╕ - стар╕ння населення. Це явище актуальне ╕ для нашо╖ кра╖ни, хоча найб╕льше - для кра╖н розвинених. Не дивлячись на те, що влада, таке враження, робить усе для того, щоб люди вмирали молодшими, наша нац╕я таки ста╓ ста... (читать далее)
Ми на конкурс╕ найкращих укра╖нських блог╕в (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 01 окт. 2008 г в журнале healthcare management Не дивлячись на молод╕сть блогу hm я вир╕шив, що йому все ж таки варто взяти участь у цьогор╕чному престижному конкурс╕ Best Ukrainian Blog Awards. Звичайно, через нашу молод╕сть не йдеться про жодн╕ амб╕ц╕╖ щодо позиц╕╖ у рейтингу. Ц╕нною ╓ сама участь ╕ головне - популяризац╕я теми, про яку ми пишемо. Разом з тим мен╕ дуже при╓мно, що вже (а конкурс т╕льки почався) ╓ велика к╕льк╕сть людей, як╕ ... (читать далее)
Соц╕альна в╕пов╕дальн╕сть л╕каря - 2. Про шкоду в╕д крайнощ╕в (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 25 сен. 2008 г в журнале healthcare management Ми на нашому сайт╕ отримали дуже ц╕каву дискус╕ю щодо соц╕ально╖ в╕дпов╕дальност╕ л╕кар╕в, яка також включала в себе моменти роздум╕в про соц╕альну в╕дпов╕дальн╕сть саму по соб╕. Хочу подякувати Леон╕дов╕ Волошенку за те, що п╕дняв цю тему на сайт╕, а також ус╕м, хто висловлював сво╖ думки. Особливо хочу в╕дзначити останн╕й на раз╕ коментар Ан╕ Либи. В╕н власне ╕ викликав у мене нову хвилю думок, ... (читать далее)
Переназвати ун╕таз (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 10 сен. 2008 г в журнале healthcare management Тепер це вигляда╓ на╖вно, але ран╕ше я вважав, що наша приватна медицина справд╕ краща за державну. Вважав, доки не довелося подивитися на не╖ з боку пац╕╓нта. А виявилася дуже непри╓мна р╕ч - н╕чим приватн╕ заклади не кращ╕. Траг╕зм становища в тому, що не можна ╕ сказати, що державна медицина краща за приватну. Вони варт╕ одна одно╖. Але пишу це не для того, щоб поплакатися. Просто розберуся. Н... (читать далее)
Кер╕вники ЛПЗ, не забувайте, що ви менеджери, коли впроваджу╓те ERP-системи! (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 08 сен. 2008 г в журнале healthcare management В останн╕ роки в закладах охорон╕ здоров’я нашо╖ кра╖ни з’явилась нова тенденц╕я. П╕д впливом ?загально╖ комп’ютеризац╕╖ вс╕╓╖ кра╖ни? кер╕вники заклад╕в почали купувати комп’ютери та програмне забезпечення для автоматизац╕╖ д╕яльност╕ л╕кар╕в, бухгалтер╕в, кадровик╕в та ╕нших функц╕онал╕в. Ринок специф╕чного медичного програмного забезпечення митт╓во, нав╕ть з випередження... (читать далее)
Попереджати, допомагати, рятувати або чому я не рад╕ю в╕дкриттю нових медичних центр╕в (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 04 сен. 2008 г в журнале healthcare management У цьому пост╕ я хот╕в би пояснити, чому я як менеджер в охорон╕ здоров’я вже давно не рад╕ю, коли чую про буд╕вництво або в╕дкриття нових медичних центр╕в з кард╕олог╕╖, онколог╕╖ або ╕нших захворювань. Як людин╕ мен╕ при╓мно бачити, що в кра╖н╕ ╓ меценати, ╓ благод╕йн╕сть - як у приклад╕ з “Л╕карнею майбутнього”. Але як профес╕онал я бачу у системному захопленн╕ медичними центра... (читать далее)
Есть ли деньги на медицину у нас в государстве? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 02 сен. 2008 г в журнале healthcare management И да, и нет. Однозначного ответа нет. Нет, потому что денег в бюджете страны в целом, и у нашего города в частности, катастрофически не хватает. Да, потому что наши граждане продолжают получать лечение в лечебных учреждениях за счет так называемых привлеченных дополнительных средств. Это и ?добровольные пожертвования? в кассу больниц и поликлиник, но это и ?неофициальные платежи? населения медицин... (читать далее)
Охорона здоров?я у св╕т╕. Рейтинг систем охорони здоров?я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 28 авг. 2008 г в журнале healthcare management Перед тим, як продовжувати опис того, як влаштована охорона здоров’я у р╕зних кра╖нах св╕ту, ц╕каво було б д╕знатися загальну картину - як╕ системи ╓ л╕дерами у св╕т╕? Под╕бний рейтинг розробила Всесв╕тня Орган╕зац╕я Охорони Здоров’я (ВООЗ) у 2000 роц╕ в результат╕ власного досл╕дження. Цей рейтинг використову╓ться ╕ сьогодн╕. Отже, перша двадцятка списку ма╓ такий вигляд: 1 Ф... (читать далее)
Охорона здоров?я у св╕т╕. Рейтинг систем охорони здоров?я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 26 авг. 2008 г в журнале healthcare management Перед тим, як продовжувати опис того, як влаштована охорона здоров’я у р╕зних кра╖нах св╕ту, ц╕каво було б д╕знатися загальну картину - як╕ системи ╓ л╕дерами у св╕т╕? Под╕бний рейтинг розробила Всесв╕тня Орган╕зац╕я Охорони Здоров’я (ВООЗ) у 2000 роц╕ в результат╕ власного досл╕дження. Цей рейтинг використову╓ться ╕ сьогодн╕. Отже, перша двадцятка списку ма╓ такий вигляд: 1 Ф... (читать далее)
Нав╕що нам потр╕бна Збалансована система показник╕в (Balanced Scorecards) (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 25 авг. 2008 г в журнале healthcare management Збалансована система показник╕в (скорочено ЗСП, англ.-Balanced Scorecards) - це методика, що приверта╓ все б╕льшу увагу топ-менеджер╕в в наш╕й кра╖н╕, як прибуткових, так ╕ неприбуткових орган╕зац╕й. Адже вона ╓ ефективним вир╕шенням проблем, що стоять перед нашим б╕знесом ╕ сусп╕льством. Такий п╕дх╕д не може не обнад╕ювати тих, хто бачить майбутн╓ нашо╖ кра╖ни в ефективн╕й економ╕ц╕, розвинен╕й ╕... (читать далее)
Тиждень в блогопростор╕ [3] (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 авг. 2008 г в журнале healthcare management За цей тиждень в блогосфер╕ охорони здоров’я з’явилося чимало ц╕кавих новин. Серед них не дуже при╓мн╕ дан╕ про Британську охорону здоров’я; стаття про значну роль ╤нтернету у пошуку пац╕╓нтами ╕нформац╕╖ про власне здоров’я; поради щодо стратег╕╖ для тих, хто розпочина╓ власну справу; оголошення в╕дкриття он-лайн х╕рург╕чного в╕деоцентру; а також головна стаття цього тижня... (читать далее)
Не читайте перед об╕дом радянських газет? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 авг. 2008 г в журнале healthcare management У “Тижн╕ в блогопростор╕” я завжди намагаюся висв╕тлювати хоча б одну новину з укра╖нських джерел. Але ╕нод╕ в╕дпада╓ всяке бажання це робити, коли натрапля╓ш на статт╕ на зразок ц╕╓╖. Драту╓, що практично найб╕льш популярне медичне видання укра╖нського ╕нтернету заявля╓, що “От здравоохранения Великобритании осталась только видимость лечения”, передруковуючи статтю з попсо... (читать далее)
В╕льна каса! Приватизац╕я державних та поглинання приватних кл╕н╕к в зах╕дн╕й ╢вроп╕ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 20 авг. 2008 г в журнале healthcare management ╢вропейський Союз - це ?безкордонна? територ╕я, жител╕ яко╖ безперешкодно пересуваються, працюють де захочуть, в╕дпочивають де захочуть, ╕ л╕куються, теж, де захочуть. Глобальн╕ тенденц╕╖ ╢С , а саме поглинання та об’╓днання, не об╕йшли ╕ сектор заклад╕в охорони здоров’я. Яким чином в╕дбува╓ться поглинання? Поглинання в╕дбува╓ться по-р╕зному. Перший вар╕ант - це купити в╕д 51% д... (читать далее)
О личной социальной ответственности врача (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 18 авг. 2008 г в журнале healthcare management Передмова hm. Соц╕альна в╕дпов╕дальн╕сть. У ╖╖ в╕дсутност╕ ми часто звинувачу╓мо б╕знес. Надто часто для того, щоб замислитися про соц╕альну в╕дпов╕дальн╕сть у охорон╕ здоров’я. На папер╕ охорона здоров’я - чи не найб╕льш соц╕ально спрямована сфера д╕яльност╕ в наш╕й кра╖н╕. Але чи ╓ так у житт╕? Якщо ст╕льки рок╕в медицина була соц╕ал╕стичною, чи означа╓ це, що вона автоматично продов... (читать далее)
Тиждень в блогопростор╕ [2] (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 15 авг. 2008 г в журнале healthcare management Сьогодн╕ у “Тижн╕ у блогопростор╕” поговоримо про правила для л╕кар╕в, як╕ допомагають краще розум╕ти пац╕╓нт╕в; спец╕ал╕зац╕ю л╕карень у якост╕ стратег╕╖; неефективн╕сть укра╖нського п╕дходу до ф╕нансування боротьби з хворобами; важлив╕сть л╕кування людини як ц╕л╕сно╖ особистост╕ та неправильну ор╕╓нтац╕ю ф╕нансування у б╕льшост╕ систем охорони здоров’я. Новина ?5. Газета New Y... (читать далее)
тиждень в блогопростор╕ [1] (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 08 авг. 2008 г в журнале healthcare management В╕дсьогодн╕ в к╕нц╕ кожного тижня на hm ми робитимемо для Вас короткий огляд всього найц╕кав╕шого, що розказала св╕това блогосфера про сферу управл╕ння в охорон╕ здоров’я за останн╕ 7 дн╕в. У рубриц╕ “Тиждень в блогопростор╕” ми обиратимемо 4 найб╕льш ц╕кавих матер╕али з р╕зних джерел плюс 1, який на нашу думку заслугову╓ найб╕льшо╖ уваги. Сьогодн╕ у “Тижн╕ в Блогопростор╕&... (читать далее)
╤нтерактивн╕сть, корисн╕сть, творч╕сть ? основн╕ риси сайту кл╕н╕ки, яка хоче бути у top 10 за пошуком в Google (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 05 авг. 2008 г в журнале healthcare management Це не новина в╕д Макк╕нз╕, це очевидна р╕ч, але чомусь на сайтах переважно╖ к╕лькост╕ укра╖нських кл╕н╕к так мало корисно╖ ╕ ц╕каво╖ для пац╕╓нт╕в ╕нформац╕╖. Нове покол╕ння обира╓ не лише Pepsi, а й користу╓ться ╤нтернетом. Досить активно користу╓ться. Коли щось десь забол╕ло, або засверб╕ло, людина часто почина╓ з того, що вводить в Google розд╕л медицини , симптоми, або хворобу ╕ тд. ╤ ча... (читать далее)
Спец╕ал╕зац╕я як стратег╕я майбутнього для л╕карень (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 01 авг. 2008 г в журнале healthcare management “Для л╕карень, принаймн╕ американських, намагання бути вс╕м для вс╕х пац╕╓нт╕в не ╓ б╕льше житт╓здатною стратег╕╓ю”. Так пишуть автори одн╕╓╖ з останн╕х статей в журнал╕ The McKinsey Quarterly. Що ж, це правда не лише для США. Який вих╕д? Спец╕ал╕зуватися на тому, що добре вм╕╓ш, що потр╕бно сусп╕льству ╕ що дозволить розвиватися. Дуже поширений сьогодн╕ принцип “чим б╕льший об&... (читать далее)
Як репродуктивн╕ кл╕н╕ки США вим╕рюють сво╖ результати та ╕нформують про них (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 28 июл. 2008 г в журнале healthcare management В Америц╕ ╕сну╓ асоц╕ац╕я Репродуктивних Технолог╕й - Society for Assisted Reproductive Technolohy (хоча не т╕льки вона одна). ╥╖ задача - це поширення (пропаганда) та покращення стандарт╕в л╕карсько╖ практики допом╕жних репродуктивних технолог╕й (ДРТ) на благо пац╕╓нт╕в, член╕в асоц╕ац╕╖ та сусп╕льства в ц╕лому (досл╕вний переклад з сайту). ╥╖ основними функц╕ями ╓: Зв╕ти результат╕в роботи кл... (читать далее)
Будувати ст╕ни чи зводити мости? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 24 июл. 2008 г в журнале healthcare management Мене вража╓ вм╕ння мудрих людей висловлювати складн╕ реч╕ простими словами. Одного разу Альберт Ейнштейн дуже просто ╕ мудро в╕дпов╕в на питання, якому в наш час присвячено сотн╕ книг ╕ конференц╕й для управл╕нц╕в: Що таке довгострокова стратег╕я? Нав╕що вона компан╕╖? Наприк╕нц╕ свого життя, у 1950-х роках, Ейнштейн закрився у сво╓му будинку у Пр╕нстон╕, занурившись у роботу над ╓диною теор╕╓ю п... (читать далее)
Ви дов╕ря╓те йому? В╕н слуха╓ Вас? Ви порекоменду╓те його? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 22 июл. 2008 г в журнале healthcare management На ц╕ питання про власного доктора пац╕╓нт╕в просить в╕дпов╕сти нещодавно створений у Британ╕╖ веб-сайт http://www.iwantgreatcare.org/ (досл╕вно: “я-хочу-як╕сно╖-допомоги.org). Якби ми були британцями, ми могли б зайти на сайт ╕ по кожному з трьох питань поставити сво╓му л╕карю оц╕нку в╕д 0 до 100 бал╕в. А також знаходити л╕каря з найкращими оц╕нками та в╕дгуками. Щоправда, багато л╕кар╕в не... (читать далее)
Ми наближа╓мось чи в╕ддаля╓мось? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 19 июл. 2008 г в журнале healthcare management Ми наближа╓мось чи в╕ддаля╓мось до того, про що пише Портер? В книз╕ ?Переосмислення системи охорони здоров’я? Майкл Портер пише, що система охорони здоров’я потребу╓ значних зм╕н. Одна з них - це надання медично╖ допомоги протягом всього медичного стану, а не в рамках спец╕ал╕зац╕╖. Концентруючись на медичному стан╕, л╕кар╕ ?ведуть? пац╕╓нта в╕д проф╕лактики до важких стан╕в. О... (читать далее)
Державн╕ л╕карн╕ працюють не за правилами б╕знесу. Це ╖хня головна проблема (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 17 июл. 2008 г в журнале healthcare management Таку думку висловив Михайло Радуцький, директор ╕ власник кл╕н╕ки “Борис” у довол╕ в╕двертому (це р╕дк╕сть) ╕нтерв’ю тижневику “Контракти”. Пан Радуцький розпов╕да╓ про власний досв╕д побудови медичного б╕знесу, сво╖ висновки про те, як бути усп╕шним на медичному ринку, а також про проблеми з якими живе його кл╕н╕ка сьогодн╕. ╤нтерв’ю справд╕ ц╕каве та в╕дверте... (читать далее)
Страхування здоров?я чи страхування в╕д збитк╕в? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 14 июл. 2008 г в журнале healthcare management Ц╕кава тенденц╕я. Страхов╕ компан╕╖ створюють власн╕ кл╕н╕ки. Так, на сьогодн╕ СК ?Добробут?, Укра╖нська страхова група, ВАТ ?Страхове сусп╕льство?, СК ?ТАС? мають сво╖ медичн╕ заклади. Входить в плани створення мереж╕ приватних кл╕н╕к у СК ?Оранта?, ?POCHO -Укра╖на?, ?Allianz?. Зг╕дно того, як ця тема висв╕тлю╓ться в ЗМ╤, страхов╕ компан╕╖ змушен╕ робити такий крок, тому що добров╕льне медичне с... (читать далее)
Охорона здоров?я у св╕т╕. Н╕дерланди (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 09 июл. 2008 г в журнале healthcare management Система охорони здоров’я Н╕дерланд╕в ╓, можна сказати, наб╕льш “ринковою” з ус╕х нац╕онал╕зованих систем охорони здоров’я. Такою ╖╖ зробив уряд кра╖ни у результат╕ реформи, яка в╕дбулася два роки тому. Роль держави було значно м╕н╕м╕зовано, а програму державного страхування припинено. Держава “примусила” ус╕х громадян купувати страхов╕ пол╕си у приватних компан... (читать далее)
Як оц╕нювати як╕сть роботи заклад╕в (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 06 июл. 2008 г в журнале healthcare management Цей допис я пишу для того, щоб перенести дискус╕ю щодо того чи можуть пац╕╓нти (чи будь-хто ╕нший) адекватно оц╕нити як╕сть кл╕н╕ки, у окрему тему ╕ одночасно висловити власну думку з даного приводу. Позиц╕╖, як╕ вже прозвучали у коментарях до ╕нших статей, ╓ наступн╕: “…вс╕ забувають про пац╕╓нта який не ╓ медиком ╕ незавжди розум╕╓ що таке широкий чи вузький проф╕ль кл╕н╕ки ╕ в... (читать далее)
Ун╕версальн╕ принципи реформ в охорон╕ здоров?я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 02 июл. 2008 г в журнале healthcare management Метою будь-яко╖ системи охорони здоров’я ╓ досягнення трьох головних ц╕лей: р╕вного доступу, високо╖ якост╕, низьких витрат. Вважа╓ться, що ц╕ три ц╕л╕ ╓ компром╕сними одна по в╕дношенню до ╕ншо╖: там, де вда╓ться досягти усп╕ху в досягненн╕ одн╕╓╖, з’являються проблеми у ╕нш╕й. Уряди п╕двищують р╕вень доступност╕ - ╕ знижу╓ться як╕сть, а коли покращують як╕сть - зростають витрати ╕ зн... (читать далее)
Зрозум╕йте свою справу. Кл╕╓нтський ряд (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 27 июн. 2008 г в журнале healthcare management Одного разу я запитала директора одн╕╓╖ невелико╖ приватно╖ кл╕н╕ки: ?Для чого ╕сну╓ Ваша кл╕н╕ка?? ╤ почула у в╕дпов╕дь: ?самореал╕зац╕я л╕каря….. На сучасному р╕вн╕ квал╕ф╕кована медична допомога, спец╕ал╕зована кл╕н╕ка з новими технолог╕ями, замовленими життям?. Все, що було п╕сля ?самореал╕зац╕я л╕каря? я тод╕ не почула, лише записала. Тод╕, в╕дверто кажучи, мене ця фраза вразила, я ╖╖ з... (читать далее)
Охорона здоров?я у св╕т╕. Велика Британ╕я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 16 июн. 2008 г в журнале healthcare management Вс╕ розум╕ють, що укра╖нськ╕й охорон╕ здоров’я потр╕бн╕ реформи. Однак як╕ саме реформи, ╕ до чого вони мають призвести - сказати може не кожен. Щоб сформувати ч╕тке бачення устрою охорони здоров’я в майбутньому (без якого неможлива ефективна стратег╕я) здорового глузду або окремих ╕дей замало. Найкраще в ц╕й справ╕ розпочати з вивчення досв╕ду - позитивного ╕ негативного - кра╖н, як╕ ... (читать далее)
Державн╕ л╕карн╕ рятуватимуть управл╕нц╕ з приватного сектору (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 08 июн. 2008 г в журнале healthcare management Так вир╕шили у м╕н╕стерств╕ охорони здоров’я Великобритан╕╖, пише газета The Guardian. Британськ╕ урядовц╕ вир╕шили, що у тих закладах державно╖ системи охорони здоров’я (NHS), як╕ демонструють незадов╕льн╕ економ╕чн╕ результати або надають медичн╕ послуги нижче стандарт╕в, повинна статися зам╕на управл╕нсько╖ верх╕вки на менеджер╕в з ╕нших, зокрема приватних заклад╕в. На думку м╕н╕ст... (читать далее)
Хоб╕, б╕знес та хоб╕-б╕знес (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 06 июн. 2008 г в журнале healthcare management Для того, щоб в╕дкоментувати статтю Матв╕я потр╕бно було б мати досв╕д в маркетингу В мене його майже нема╓, але все ж дозвольте висловити думку. Почну здалека. За власними спостереженнями б╕знеси починаються по-р╕зному. Грубо можна под╕лити на три види: хоб╕, б╕знес, хоб╕-б╕знес. Наперед зауважу, що не засуджую н╕ один з наведених вид╕в, св╕т прекрасний сво╓ю р╕зноман╕тн╕стю (кр╕м того я... (читать далее)
Маркетинговий план для закладу охорони здоров?я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 05 июн. 2008 г в журнале healthcare management Передмова hm. Ми продовжу╓мо публ╕кувати статт╕ ╕з практичних питань менеджменту заклад╕в охорони здоров’я. Сьогодн╕шн╕й допис - про важливий аспект управл╕ння, на який б╕льш╕сть кл╕н╕к почали звертати увагу лише нещодавно, а багато заклад╕в не почали ╕ дос╕. ╤деться про маркетингову стратег╕ю кл╕н╕ки, яка вт╕лю╓ться у маркетинговому план╕. ╤ хоча сьогодн╕ заклади зд╕йснюють маркетингову акт... (читать далее)
Що там роблять ц╕ люди? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 01 июн. 2008 г в журнале healthcare management Якою повинна бути головна ознака людини, яка повинна стати м╕н╕стром охорони здоров’я? Головне, звичайно ж, щоб в╕н був л╕карем. Б╕льшо╖ дурниц╕ важко уявити - скажуть вам на це в будь-як╕й розвинен╕й кра╖н╕. Бо в жодн╕й з семи найб╕льш розвинених систем охорони здоров’я м╕н╕стром не ╓ л╕кар. Отже, по╕менно. Британ╕я та ╖╖ знаменита NHS. М╕н╕стр - Алан Джонсон взагал╕ не ма╓ класично╖... (читать далее)
Домашн╕ рецепти. Як вим╕ряти як╕сть медичних послуг (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 29 мая. 2008 г в журнале healthcare management Передмова hm. Як╕сть, прозор╕сть, ор╕╓нтац╕я на пац╕╓нта ╕ результат. ╤нод╕ зда╓ться, це все просто слова. Тим б╕льше, в укра╖нськ╕й охорон╕ здоров’я. Але трапляються окрем╕ випадки, як╕ св╕дчать - в наш╕й кра╖н╕ переймаються такими проблемами. Без зайвого пафосу, так╕ випадки дають над╕ю на краще. В цьому допис╕ сп╕вавтор сайту Мирослава Муляр д╕литься власним “домашн╕м рецептом”... (читать далее)
Симптоми хворо╖ системи: фармринок (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 27 мая. 2008 г в журнале healthcare management Передмова hm. Система охорони здоров’я - це не т╕льки л╕кар╕, л╕карн╕ та л╕жка. Це також ряд сум╕жних галузей, усп╕хи ╕ проблеми яких сильно впливають на безпосередн╓ л╕кування пац╕╓нта. Не пом╕чати проблеми в цих галузях - все одно, що не бачити прихован╕ симптоми захворювання, в╕д чого шанси на усп╕шне л╕кування сильно знижуються або зникають взагал╕. Такими симптомами ╓ проблеми фармацевт... (читать далее)
Перший погляд на Google Health (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 мая. 2008 г в журнале healthcare management Google викону╓ об╕цянки. Давно анонсований серв╕с Google Health запущено. Нова ера в охорон╕ здоров’я, яку спец╕ал╕сти на Заход╕ називають Здоров’я 2.0, зда╓ться, справд╕ сто╖ть на пороз╕ ╕ стука╓ в двер╕. До чого докотився св╕т - пац╕╓нти сам╕ починають вести власн╕ медичн╕ картки. Google Health, безперечно, заслугову╓ довго╖ ╕ детально╖ розмови. Вона обов’язково в╕дбудеться н... (читать далее)
Як ╕нтегрован╕сть ряту╓ життя (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 20 мая. 2008 г в журнале healthcare management Думки, як╕ я викладу нижче, були викликан╕ реакц╕╓ю на опубл╕ковану ран╕ше статтю “Хороший л╕кар чи хороша система”, а саме в╕дм╕чання ╖╖ надм╕рно╖ теоретичност╕. ╤нтегрован╕сть л╕кування, про яке ╕шлося у статт╕, справд╕ вигляда╓ довол╕ загально. Але це не теор╕я. Це практика, яко╖ майже нема╓ в наш╕й кра╖н╕ ╕ яка може ц╕лком реально врятувати життя. Приклад у п╕двердження того, як ╕... (читать далее)
Л╕карня. Менеджерам вх╕д заборонено (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 18 мая. 2008 г в журнале healthcare management Нав╕що л╕карням менеджери? Сама т╕льки назва ц╕╓╖ профес╕╖ “проситься” в╕дправити ╖╖ працювати кудись далеко, у “б╕знес”, подал╕ в╕д м╕сць, де пац╕╓нтам надають не продукти ╕ послуги, а допомогу. Л╕карнями повинн╕ управляти л╕кар╕. Т╕льки л╕кар може зрозум╕ти пац╕╓нта. ╤ т╕льки л╕кар може зрозум╕ти ╕ншого л╕каря. Хоча це звучить дуже переконливо, досл╕дження доводять: л╕кар... (читать далее)
Чи╖ д╕ти дорожч╕? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 15 мая. 2008 г в журнале healthcare management Охолонувши в╕д емоц╕й та надлишку натхнення, викликаного вчорашн╕м дописом Мирослави Муляр “Незручне положення”, сьогодн╕ я вир╕шив з “холодним профес╕йним розумом” в╕дпов╕сти на питання: ск╕льки в Укра╖н╕ кошту╓ пац╕╓нтов╕ “безоплатна медична допомога”? Ма╓мо св╕жий приклад ╕ ма╓мо ╤нтернет, щоб отримати необх╕дн╕ дан╕. А щоб в╕дпов╕дь була наглядн╕шою, пор╕вня... (читать далее)
Незручне положення (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 14 мая. 2008 г в журнале healthcare management Як в╕домо, людина може пристосуватись до будь-яких умов. Так ╕ пац╕╓нти укра╖нсько╖ системи охорони здоров’я долають труднощ╕ як╕ ╖м пропону╓ Конституц╕я Укра╖ни у вигляд╕ безкоштовно╖ ╕ гарантовано╖ медично╖ допомоги ╕ пов’язаних з цим насл╕дк╕в. Пац╕╓нти намагаються вир╕вняти дисбаланс, який склався за радянських час╕в. Вони сам╕ шукають л╕каря, який ╖м подоба╓ться, сам╕ сплачу... (читать далее)
Пац╕╓нти хочуть ╕нформац╕╖ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 12 мая. 2008 г в журнале healthcare management Що повинна зробити пац╕╓нтов╕ л╕карня, щоб в╕н припинив л╕кування у н╕й ╕ звернувся до ╕ншого закладу? Звичайно, погано л╕кувати його хворобу. Але це далеко не все! Виявля╓ться, пац╕╓нтам конче необх╕дно в╕д л╕карн╕ не т╕льки саме л╕кування, але й ╕нформац╕я про нього. Необх╕дно наст╕льки, що вони готов╕ зм╕нити через це м╕сце л╕кування. Так╕ неспод╕ван╕ дан╕ отримало поважне видання The McKinse... (читать далее)
Хто вигра╓ в╕д непрозорост╕ в медицин╕ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 09 мая. 2008 г в журнале healthcare management Про прозор╕сть в охорон╕ здоров’я багато говорять ╕ про це можна багато дискутувати. Я цього робити не буду, а т╕льки наведу приклад. Нагода поговорити про це питання буде п╕зн╕ше. В Укра╖н╕ саму ╕дею прозорост╕, в╕дкритост╕ медичних результат╕в поки що сприймають без особливого ентуз╕азму ╕ нав╕ть з острахом. Хоча в довготерм╕новому пер╕од╕ в╕д прозоро╖ ╕нформац╕╖ про заклади охорони здоро... (читать далее)
Державне медичне страхування: ц╕каво т╕льки для МОЗ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 07 мая. 2008 г в журнале healthcare management Нарешт╕. Вдалося почути розгорнуту позиц╕ю про загальнообов’язкове державне медичне страхування в╕д тих, хто буде (чи плану╓) його впровадити. ╤гор Яковенко, заступник м╕н╕стра охорони здоров’я розкрив на стор╕нках тижневику “Аптека” погляд МОЗу на цю проблему. Нарешт╕ з’явилася можлив╕сть д╕знатися бачення м╕н╕стерства на те, зв╕дки будуть надходити грош╕, хто стане... (читать далее)
Хороший л╕кар чи хороша система (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 05 мая. 2008 г в журнале healthcare management На ц╕кав╕ роздуми навела мене фраза, побачена в одн╕й ╕з зах╕дних статей. “В наш╕й культур╕ викарбувано поняття “пошуку хорошого доктора”, тод╕ як що нам справд╕ потр╕бно було б шукати, то це “хорошу систему охорони здоров’я”. Ми ╕демо “на л╕каря”. Але медицина сьогодн╕ побудована таким чином (╕ ця тенденц╕я т╕льки посилю╓ться), що в╕д л╕каря залежи... (читать далее)
Сила ?╕нвесторського? мислення (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 01 мая. 2008 г в журнале healthcare management Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;  ... (читать далее)
Проста формула якост╕ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 29 апр. 2008 г в журнале healthcare management У сьогодн╕шньому допис╕ поговоримо про два на перший погляд ф╕лософськ╕ поняття, як╕ водночас як н╕коли стосуються управл╕нсько╖ практики охорони здоров’я. Перше поняття ми чу╓мо увесь час - як╕сть. Друге поняття багато з нас почують вперше - ц╕нн╕сть. Чим же цей допис буде в╕др╕знятися в╕д сотень статей, в яких ╕деться про як╕сть нашо╖ охорони здоров’я? В╕дм╕нн╕сть сутт╓ва - у ньому м... (читать далее)
Куди йдемо: к╕лька парадокс╕в ╕ тенденц╕й (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 апр. 2008 г в журнале healthcare management Як буде виглядати система охорони здоров’я в Укра╖н╕ в майбутньому? Чи буде вона б╕льше схожа на британську систему - ╕з жорстким державним регулюванням та безкоштовною (на момент надання) допомогою? Чи ми п╕демо по Американському шляху ╕з великою к╕льк╕стю недержавних заклад╕в та платними (через приватне страхування чи прям╕ платеж╕) послугами? Вважаю, що ми все ж таки п╕демо власним, укра╖... (читать далее)
Проф╕лактика, ц╕нн╕сть, серв╕с - три кити охорони здоров?я в майбутньому (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 апр. 2008 г в журнале healthcare management У якост╕ першого допису на блог hm я хот╕в би обговорити одну з найкращих статей, яку довелося читати останн╕м часом. Вважаю, вона ╓ не лише ц╕кавим матер╕алом: думки, висловлен╕ в н╕й можуть задати напрям даного блогу загалом. ╤деться про ╕нтерв’ю журналу The McKinsey Quarterly ╕з Делосом Косгроувом (Delos Cosgrove), кер╕вником Кл╕влендсько╖ кл╕нки. Кл╕влендська кл╕н╕ка - це заклад, який за... (читать далее)
блог для зм╕н (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 апр. 2008 г в журнале healthcare management В╕таю Вас у блоз╕ про управл╕ння в охорон╕ здоров’я. Спробую описати цей блог двома словами. Це - блог для майбутнього. Блог для зм╕н. В╕н напевно н╕коли б не виник, якби укра╖нська охорона здоров’я не потребувала зм╕н. ╤ головне, якби не було над╕╖ зд╕йснити ц╕ зм╕ни. Головною причиною для створення блогу hm ╓ потреба у тому, щоб збирати, розкривати та поширювати ц╕нн╕ надбання, як╕ м... (читать далее)
Доступн╕сть охорони здоров?я = нац╕онал╕зована система? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 апр. 2008 г в журнале healthcare management На думку наших пол╕тик╕в, скоро проблеми в укра╖нськ╕й охорон╕ здоров’я будуть вир╕шен╕. Рецепт: загальнообов’язкове державне медичне страхування. Ц╕каво, що на в╕дм╕ну в╕д проблеми ╕з вступом до НАТО, питання про цю реформу вважа╓ться таким, яке обговорювати взагал╕ не треба. Але мене особисто це питання турбу╓ нав╕ть б╕льше. Захистити мо╓ право на доступну охорону здоров’я держ... (читать далее) |
Оцените сайт http://www.lvivs.com/
Отлично
Всего проголосовало: 7
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |