Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
В╕льна каса! Приватизац╕я державних та поглинання приватних кл╕н╕к в зах╕дн╕й ╢вроп╕ из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 20 авг. 2008 г)

Оригинал статьи

eurounion╢вропейський Союз  - це ?безкордонна? територ╕я,  жител╕ яко╖ безперешкодно пересуваються, працюють де захочуть,  в╕дпочивають  де захочуть, ╕ л╕куються, теж, де захочуть.

Глобальн╕ тенденц╕╖  ╢С , а саме поглинання та об’╓днання, не об╕йшли ╕ сектор  заклад╕в охорони здоров’я.

Яким чином в╕дбува╓ться поглинання?

Поглинання в╕дбува╓ться по-р╕зному. Перший вар╕ант - це купити в╕д 51% до 100% акц╕й або частки кл╕н╕ки. Другий вар╕ант - почати з договору на управл╕ння, маючи з д╕яльност╕ кл╕н╕ки певний в╕дсоток в╕д прибутку. Такий догов╕р передбача╓ орган╕зац╕йн╕ зм╕ни та ?спрямування?  пол╕тики ╕ стратег╕╖  л╕карн╕. Такий догов╕р часто ?зак╕нчу╓ться? повним викупом п╕дпри╓мства. Трет╕й вар╕ант - бути сп╕ввласником разом ╕з м╕сцевою владою (25% м╕сцева влада, 75%  компан╕я - ?поглинач?). У Н╕меччин╕ така практика розпочалась з 1977 року. Кл╕н╕ки в╕д цього т╕льки вигравали, зб╕льшувалась ефективн╕сть роботи таких заклад╕в.  На сьогодн╕ в ╢С б╕ля 20% л╕карень громадсько╖ (державно╖) власност╕ приватизовано.

Як╕ приклади мереж?

Sana Kliniken . Це одне з ?найдревн╕ших? мережевих об’╓днань в Н╕меччин╕. Вони розпочали у 1972 роц╕. На сьогодн╕ в ╖╖ мереж╕ 37 кл╕н╕к, дох╕д ?946 млн., к╕льк╕сть пац╕╓нт╕в що звернулось до них у 2007 роц╕ - 878000 чолов╕к.

Ось ╖╖ карта присутност╕ в Н╕меччин╕ (натисн╕ть для зб╕льшення):

germany_clinics

Можливо Ви  подумали, що  цим ?мережев╕сть? н╕мецьких кл╕н╕к обмежилась. Ви помиля╓тесь. ╢ ще одна невеличка мережа, що включа╓ 60 заклад╕в  охорони здоров’я ╕ ма╓ прибуток ?1,67280млрд.  та  23 635 сп╕вроб╕тник╕в, це Helios Kliniken Gruppen. Компан╕я дуже активно залуча╓ як маленьк╕ так ╕  велик╕ кл╕н╕ки ╕ пропону╓ викупити у них в╕д 51 до 100% частки п╕дпри╓мства. Зрозум╕ло, що за тако╖ частки поглинач повн╕стю визнача╓ пол╕тику ╕ стратег╕ю кл╕н╕ки.

╤ншою мега- мультинац╕ональною компан╕╓ю  ╓ Capio . ╥╥ волод╕ння простягаються в╕д скнадинавських кра╖н до ╤спан╕╖. Загалом компан╕я ма╓ мережу у таких кра╖нах: Швец╕╖, Норвег╕╖, Франц╕╖, Н╕меччин╕, Швейцар╕╖, ╤спан╕╖, Португал╕╖ та Велик╕й Британ╕╖.  На сайт╕ кл╕н╕ки можна подивитись ╖╖ мережу. В Capio працю╓  14 500 сп╕вроб╕тник╕в. Дох╕д за 2007 р╕к склав  12 млрд. швейцарських крон (?1,313 млрд.)

Що в Укра╖н╕?

Мережевий розвиток розпочали лабораторн╕ кл╕н╕ки. Dila та Synevo мають б╕ля 30 пункт╕в забору матер╕алу по Укра╖н╕. Компан╕я Max-well заявила про розвиток мереж╕ пол╕кл╕н╕к на територ╕╖ Укра╖ни - б╕ля 30 кл╕н╕к. Нажаль, приватизац╕ю укра╖нських заклад╕в охорони здоров’я т╕льки обговорюють.

Ключевые слова: ╓вросоюз | л╕карн╕ | мережа | охорона здоров'я у св╕т╕ | поглинання

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker