|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Не читайте перед об╕дом радянських газет? из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 23 авг. 2008 г) У “Тижн╕ в блогопростор╕” я завжди намагаюся висв╕тлювати хоча б одну новину з укра╖нських джерел. Але ╕нод╕ в╕дпада╓ всяке бажання це робити, коли натрапля╓ш на статт╕ на зразок ц╕╓╖. Драту╓, що практично найб╕льш популярне медичне видання укра╖нського ╕нтернету заявля╓, що “От здравоохранения Великобритании осталась только видимость лечения”, передруковуючи статтю з попсового рос╕йського порталу Newsland.ru не напружуючись, щоб подумати, а чому ж “спец╕ал╕сти” з рос╕йського сайту роблять такий висновок. Що ж, я напружився зам╕сть колег з Likar.info ╕ знайшов ориг╕нальну статтю. Вона назива╓ться “Англ╕йськ╕й охорон╕ здоров’я не вда╓ться надавати базову допомогу”. У статт╕ ╕деться про те, що з окремих вид╕в хрон╕чних захворювань, переважно гер╕атричних, пац╕╓нти не отримують призначено╖ ╖м спец╕ал╕зовано╖ допомоги. Справд╕, проблема ╕сну╓. Вона ╓ типовою для Великобритан╕╖ (як ╕ ╕нших ╢вропейських кра╖н з нац╕онал╕зованими системами охорони здоров’я), де дуже розвиненою ╓ проф╕лактика та первинна допомога, але ╕снують значн╕ проблемами ╕з чергами на допомогу спец╕ал╕зовану. Прост╕ше кажучи, с╕мейн╕ л╕кар╕ (General Practitioners) спрацьовують дуже як╕сно, виявляючи потреби на направляючи на л╕кування, але система вторинно╖ допомоги не здатна надати необх╕дний об’╓м послуг. Це ще раз говорить про те, що ╕снуюч╕ системи не пристосован╕ п╕д “нову еру” у медицин╕, де переважають хрон╕чн╕ захворювання. Але хот╕лося б почути щось на зразок такого анал╕зу у в╕тчизняних виданнях, як╕ претендують на л╕дерськ╕ рол╕ серед спец╕ал╕зованих сайт╕в з охорони здоров’я. Насправд╕ ж (нажаль!) склада╓ться враження, що повага автор╕в Л╕каря.╕нфо до сво╖х читач╕в зак╕нчу╓ться на р╕вн╕ “гугл╕ння” у пошуках чогось “ц╕кавенького” для передруку. Ключевые слова: велика британ╕я | загальна | ╕нтернет | ╕нформац╕я | л╕карн╕ Добавить комментарий |
Матч 1/4 финала Украина - Италия закончится
Победой Италии
Всего проголосовало: 18
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |