|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Попереджати, допомагати, рятувати або чому я не рад╕ю в╕дкриттю нових медичних центр╕в из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 04 сен. 2008 г)
Система охорони здоров’я повинна виконувати три головн╕ функц╕╖: попереджати, надавати допомогу та рятувати (клацн╕ть на малюнок нижче для зб╕льшення). Порятунок потр╕бен найменш╕й к╕лькост╕ пац╕╓нт╕в. Це пац╕╓нти, наприклад, з ╕нфарктом м╕окарду або тяжкими травмами. Але б╕льшост╕, переважн╕й б╕льшост╕ пац╕╓нт╕в потр╕бна просто медична допомога. Людям потр╕бно прол╕кувати г╕пертенз╕ю, пройти д╕агностику, проконсультуватися у г╕неколога. А ще б╕льш╕й к╕лькост╕ людей, а прост╕ше кажучи усьому населенню потр╕бно попереджати хвороби. Тримати вагу в рамках, правильно харчуватися, регулярно робити огляди у л╕каря. Пац╕╓нтам, яких потр╕бно рятувати, необх╕дно найб╕льше ресурс╕в в╕д системи - майстерност╕ ╕ часу л╕кар╕в, обладнання, л╕к╕в, часу на реаб╕л╕тац╕ю. ╤ чим дал╕ ми руха╓мося у б╕к попередження, тим менше ресурс╕в ми витрача╓мо на одного пац╕╓нта. Але найголовн╕ше те, що чим дал╕ ми руха╓мося у б╕к попередження - тим значн╕ших медичних результат╕в ми досяга╓мо! Попереджена хвороба сьогодн╕ - це ╖╖ в╕дсутн╕сть, або легка форма через 10 рок╕в. Непопереджена хвороба сьогодн╕ - це гострий стан через 10 рок╕в, який об╕йдеться систем╕ у десятки ╕ сотн╕ раз╕в дорожче. Попередження робить найб╕льшу маржу. Ми мало вклада╓мо, а пац╕╓нт багато отриму╓. Лог╕чно, що систем╕ охорони здоров’я значно виг╕дн╕ше ╕нвестувати у попередження та допомогу (яка теж да╓ непогану в╕ддачу). Тим б╕льше “ринок” спонука╓ до цього: поширення хрон╕чних хвороб ╕ поступове зникнення ╕нфекц╕йних потребу╓ саме проф╕лактики та пост╕йно╖ допомоги. Але ми спостер╕га╓мо протилежне. Найб╕льш╕ ╕нвестиц╕╖ ╕дуть у функц╕ю порятунку. Б╕льше ╕ б╕льше вкладають у л╕кування ╕нфаркт╕в та останн╕х стад╕й раку. Але це виг╕дно лише тим, чи╖ пр╕звища з’являться на стор╕нках газет або у випусках новин. Система буде вимагати ще б╕льше грошей, щоб витратити ╖х на пац╕╓нт╕в ╕з дуже тяжкими хворобами. А таких пац╕╓нт╕в буде все б╕льше. ╤ допомоги вони будуть отримувати все менше. Якщо думати з висоти ус╕╓╖ системи, пол╕тика забудови кра╖ни новими сучасними медичними центрами - це лише разовий вияв геро╖зму. ╤ абсолютно провальна стратег╕я з точки зору менеджменту. Бо на р╕вн╕ системи загалом ╕нвестиц╕я у “рятувальний” медичний центр - це не ╕нвестиц╕я взагал╕. Це збитковий проект як для ╕нвестор╕в, так ╕ для пац╕╓нт╕в. Ключевые слова: витрати | л╕карн╕ | менеджери | система | система охорони здоров'я Добавить комментарий |
Ноутбук какого производителя вы готовы приобрести или порекомендуете
DELL
Всего проголосовало: 12
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |