Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Переназвати ун╕таз из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 10 сен. 2008 г)

Оригинал статьи

toiletТепер це вигляда╓ на╖вно, але ран╕ше я вважав, що наша приватна медицина справд╕ краща за державну. Вважав, доки не довелося подивитися на не╖ з боку пац╕╓нта. А виявилася дуже непри╓мна р╕ч - н╕чим приватн╕ заклади не кращ╕. Траг╕зм становища в тому, що не можна ╕ сказати, що державна медицина краща за приватну. Вони варт╕ одна одно╖. Але пишу це не для того, щоб поплакатися. Просто розберуся.

Нещодавно довелося сказати пару сл╕в новим студентам маг╕стерсько╖ програми з менеджменту в охорон╕ здоров’я у перший день ╖х навчання. Сказав не те, що хот╕в - урочиста атмосфера скову╓ нормальн╕ думки. Але хот╕в сказати т╕льки одне: “Ми тут ус╕ з╕бралися тому, що н╕кому з нас не подоба╓ться ходити до наших л╕карень. А кому подоба╓ться - ╕д╕ть додому”. Думаю, н╕хто б не п╕шов.

В останн╕ к╕лька тижн╕в дво╓ мо╖х близьких - р╕дна людина та хороший друг пройшли через дек╕лька приватних заклад╕в. Результат проходження: витратили грош╕ об’╓мом практично м╕сячний дох╕д ╕ залишися при сво╖х хворобах. А тепер питання, яке значно глибше н╕ж зда╓ться: за що платили?

Моя в╕дпов╕дь така: платили за дорогоц╕нну увагу, якою л╕кар╕ нагороджують сво╖х пац╕╓нт╕в, в╕дриваючи частинку в╕д свого великого доброго серця.

Розберемося у ситуац╕╖. У випадку з мо╓ю р╕дною людиною вона виглядала таким чином (натисн╕ть на малюнок для зб╕льшення):

clinic1

Тепер до нашого питання. За що були заплачен╕ грош╕? Мозок напружу╓ться, а значить в╕дпов╕дь не очевидна. За серв╕с? Н╕ - повед╕нка л╕кар╕в по шкал╕ хамства була приблизно на р╕вн╕ л╕кар╕в з державних л╕карень. За реактиви лаборатор╕╖? Прийма╓ться лише з великою натяжкою - мене як пац╕╓нта не ц╕кавить, як╕ у вас реактиви. За час л╕каря? Пац╕╓нт витрача╓ значно б╕льше часу щоб в╕дв╕дати кл╕н╕ку. Цей час також чогось кошту╓. Чист╕ прим╕щення? Тод╕ так ╕ називайте себе - “готель”, ╕ здавайте чист╕ к╕мнати.

Список можна продовжувати, але це безглуздо, бо ╓ один важливий момент: пац╕╓нт ╕шов до кл╕н╕ки НЕ ПО ВСЕ ЦЕ. Йому потр╕бен був результат для його здоров’я. Чого у приведеному мною випадку отримано не було.

Згада╓мо в╕дому формулу. Як╕сть = ц╕нн╕сть / ц╕на. У нас ц╕нн╕сть = 0. Як╕сть в╕дпов╕дно теж. Висновок: грош╕ можна було в╕ддати постраждалим на в╕йн╕ у Груз╕╖. Результат для здоров’я - той самий. Але грош╕ використано набагато корисн╕ше.

А тепер я думаю: якщо держава спуска╓ грош╕ з мо╖х податк╕в в ун╕таз п╕д назвою “державна медицина”, то що робить медицина приватна? Просто зм╕ню╓ назву ун╕тазу.

Ключевые слова: л╕кар╕ | л╕карн╕ | ц╕нн╕сть | як╕сть | як╕сть в охорон╕ здоров'я

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker