|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Переназвати ун╕таз из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 10 сен. 2008 г)
В останн╕ к╕лька тижн╕в дво╓ мо╖х близьких - р╕дна людина та хороший друг пройшли через дек╕лька приватних заклад╕в. Результат проходження: витратили грош╕ об’╓мом практично м╕сячний дох╕д ╕ залишися при сво╖х хворобах. А тепер питання, яке значно глибше н╕ж зда╓ться: за що платили? Моя в╕дпов╕дь така: платили за дорогоц╕нну увагу, якою л╕кар╕ нагороджують сво╖х пац╕╓нт╕в, в╕дриваючи частинку в╕д свого великого доброго серця. Розберемося у ситуац╕╖. У випадку з мо╓ю р╕дною людиною вона виглядала таким чином (натисн╕ть на малюнок для зб╕льшення): Тепер до нашого питання. За що були заплачен╕ грош╕? Мозок напружу╓ться, а значить в╕дпов╕дь не очевидна. За серв╕с? Н╕ - повед╕нка л╕кар╕в по шкал╕ хамства була приблизно на р╕вн╕ л╕кар╕в з державних л╕карень. За реактиви лаборатор╕╖? Прийма╓ться лише з великою натяжкою - мене як пац╕╓нта не ц╕кавить, як╕ у вас реактиви. За час л╕каря? Пац╕╓нт витрача╓ значно б╕льше часу щоб в╕дв╕дати кл╕н╕ку. Цей час також чогось кошту╓. Чист╕ прим╕щення? Тод╕ так ╕ називайте себе - “готель”, ╕ здавайте чист╕ к╕мнати. Список можна продовжувати, але це безглуздо, бо ╓ один важливий момент: пац╕╓нт ╕шов до кл╕н╕ки НЕ ПО ВСЕ ЦЕ. Йому потр╕бен був результат для його здоров’я. Чого у приведеному мною випадку отримано не було. Згада╓мо в╕дому формулу. Як╕сть = ц╕нн╕сть / ц╕на. У нас ц╕нн╕сть = 0. Як╕сть в╕дпов╕дно теж. Висновок: грош╕ можна було в╕ддати постраждалим на в╕йн╕ у Груз╕╖. Результат для здоров’я - той самий. Але грош╕ використано набагато корисн╕ше. А тепер я думаю: якщо держава спуска╓ грош╕ з мо╖х податк╕в в ун╕таз п╕д назвою “державна медицина”, то що робить медицина приватна? Просто зм╕ню╓ назву ун╕тазу.
Ключевые слова: л╕кар╕ | л╕карн╕ | ц╕нн╕сть | як╕сть | як╕сть в охорон╕ здоров'я Добавить комментарий |
Сколько времени у вас забирает путь от дома до работы?
не более 20 минут
Всего проголосовало: 20
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |