|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Стар╕ння ╕ страхування: хто кого? из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 01 окт. 2008 г)
Б╕льш╕сть з витрат для л╕тн╕х людей бере на себе держава - так влаштован╕ системи в б╕льшост╕ кра╖н. В реальност╕ це вигляда╓ так: держава за допомогою податк╕в (або системи страхування) бере грош╕ в молодших працездатних людей ╕ витрача╓ ╖х на л╕кування старших ╕ непрацездатних. Це ╕ ╓ принцип соц╕ально╖ сол╕дарност╕. Якщо населення стар╕╓, старших людей ста╓ б╕льше, а молодших менше, а отже а) молодшим людям доводиться платити все б╕льше податк╕в/або страхових внеск╕в (бо молодих все менше) б) старш╕ люди отримують все менше виплат (бо цих людей все б╕льше) Через так╕ прост╕ розрахунки поста╓ питання про доц╕льн╕сть молодим людям платити податки та страхов╕ внески. Справд╕, коли молода людина, заплативши податки в молодост╕, досягне л╕тнього в╕ку, вона отрима╓ значно менше допомоги (бо л╕тн╕х людей буде значно б╕льше н╕ж сьогодн╕). Кр╕м усього, б╕льш╕й к╕лькост╕ л╕тн╕х людей необх╕дно буде надавати б╕льшу к╕льк╕сть пенс╕йних виплат. А вони формуються з тих само податк╕в, що ╕ фонди охорони здоров’я. Ще один фактор витрат, який приходить з в╕ком - хрон╕чн╕ хвороби. Оск╕льки можливост╕ медицини зростають, дуже багато захворювань, як╕ ран╕ше мали гостру форму ╕ для л╕тньо╖ людини ставали летальними, сьогодн╕ стають вил╕ковними ╕ перетворюються на хрон╕чн╕ медичн╕ стани, з якими людина живе багато рок╕в. Добре в╕домо, що хрон╕чн╕ стани тягнуть за собою значно б╕льше витрат, н╕ гостр╕ еп╕зоди хвороб. На мою думку, ц╕ тенденц╕╖ ставлять п╕д сумн╕в спроможн╕сть страхових моделей у охорон╕ здоров’я у ╖х сьогодн╕шньому вигляд╕ ╕ надал╕ покривати все населення так, як вони роблять це тепер. Саме через це ми ╕ спостер╕га╓мо системн╕ кризи у багатьох розвинених кра╖нах. Страхов╕ модел╕ охорони здоров’я виникли у часи, коли як структура сусп╕льства, так ╕ структура захворюваност╕ - а отже ╕ попит на послуги охорони здоров’я, були зовс╕м ╕ншими. Сьогодн╕ хвороби перестають бути короткотривалими “страховими випадками”. Вони ╓ явищами, з якими люди живуть багато рок╕в (особливо у л╕тньому в╕ц╕) та як╕ вимагають не ст╕льки л╕кування, ск╕льки супроводу та догляду. Я вже давно занепоко╓ний безапеляц╕йн╕стю, з якою в наш╕й кра╖н╕ ставляться до модел╕ загальообов’язкового державного страхування. Ц╕каво, чи враховуються ц╕ дуже важлив╕ тенденц╕╖ при розробц╕ ц╕╓╖ модел╕? Чи не вийде так, що впровадивши страхову медицину через 10 рок╕в, ми знову зап╕знимося ╕ зрозум╕╓мо, що ця модель не в╕дпов╕да╓ потребам сусп╕льства, що значно зм╕нилося? Ключевые слова: витрати | витрати на охорону здоров'я | медичне страхування | реформи | тенденц╕╖ Добавить комментарий |
Телефоны какого производителя являются лучшими для бизнес-пользователей
Nokia
Всего проголосовало: 11
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |