Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Всесв╕тн╕й День псих╕чного здоров?я из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 11 окт. 2008 г)

Оригинал статьи

всесв╕тн╕й день псих╕чного здоров\'яВчора, 10 жовтня у св╕т╕ в╕дм╕чали Всесв╕тн╕й День Псих╕чного здоров’я. В наш╕й же кра╖н╕ цей день пройшов непом╕ченим. Нав╕ть М╕н╕стерство охорони здоров’я не знайшло часу для того, щоб хоча б в новинах оф╕ц╕йного сайту написати рядочок про цей день. Зам╕сть цього написали про “оперативну ╕нформац╕ю щодо захворюваност╕ на в╕русний гепатит А в с.Голятин М╕жг╕рського району Закарпатсько╖ област╕”. Для МОЗ це, мабуть, важлив╕ше.

Хот╕в для цього допису знайти деяку статистику ╕з галуз╕ псих╕чного здоров’я. Але вчинок М╕н╕стерства дав зрозум╕ти, що в статистиц╕ нема╓ потреби. Можна ╕ так здогадатися про стан справ в галуз╕, про яку в держав╕ в прямому розум╕нн╕ забули. Напрямок тенденц╕й теж, я думаю, зрозум╕лий. Як ви вважа╓те, захворюван╕сть на псих╕чн╕ розлади зроста╓ чи зменшу╓ться?..

Хтось дума╓: а раптом зменшу╓ться? Може, там щось в╕дбува╓ться, ╕ вона потихеньку зменшу╓ться? В╕таю тих, хто так дума╓. Таку ж позиц╕ю займа╓ МОЗ щодо галуз╕ псих╕чного здоров’я.

Але Бог з ним, з м╕н╕стерством. День псих╕чного здоров’я - це передус╕м день для нас с вами. Не дивуйтеся, що я так говорю. Захворюван╕сть на псих╕чн╕ розлади напряму залежить в╕д того, як ми з вами ставимося до псих╕чного здоров’я ╕ людей з псих╕чними захворюваннями.

Справа в т╕м, що псих╕чн╕ захворювання - найб╕льш “соц╕альн╕” з ус╕х хвороб. Переважна б╕льш╕сть з них ╓ хрон╕чними ╕ прот╕ка╓ в’яло та довго ╕з малою к╕льк╕стю дуже короткотривалих гострих еп╕зод╕в (як╕ обивател╕ ╕ вважають хворобою) та довгими пер╕одами рем╕с╕╖. Саме протягом цих довготривалих пер╕од╕в ╕ в╕дбува╓ться реаб╕л╕тац╕я людини. ╤ перш за все - соц╕альна реаб╕л╕тац╕я. Протягом цього часу людина практично не ма╓ жодних симптом╕в, а отже може сп╕лкуватися, працювати ╕ бути соц╕ально активною. Мало хто зна╓, що в наш╕й держав╕ практично не ╕сну╓ обмежень на профес╕йну д╕яльн╕сть для людей з проблемами псих╕чного здоров’я. ╢ лише к╕лька вид╕в роб╕т, де не можна працювати таким людям. Наприклад, вод╕ями громадського транспорту, де необх╕дна розвинена реакц╕я, яка може притуплятися п╕сля л╕кування психотропними препаратами.

Чому ж ми не бачимо людей з псих╕чними захворюваннями в магазинах, парках ╕ в себе на робот╕? Це питання не до влади, а до нас. Це ми не хочемо бачити ╖х там. ╥м зовс╕м не треба бути у л╕карнях. Та ╖х там б╕льш╕сть часу ╕ нема╓. Вони - люди абсолютно р╕зного соц╕ального стану, р╕вня ╕нтелектуального та морального розвитку, - здеб╕льшого сидять вдома, наодинц╕ з думками про власну непотр╕бн╕сть. ╤ в╕д цього не стають здоров╕шими.

╤сну╓ такий дуже поширений на Заход╕ б╕опсихосоц╕альний п╕дх╕д до л╕кування псих╕чних розлад╕в. В╕н передбача╓, що у псих╕чного захворювання ╓ три складов╕ - б╕олог╕чна, психолог╕чна та соц╕альна. Л╕кування повинно ╕ти саме в цих трьох напрямках.  Ми, як управл╕нц╕ ╕ просто як люди, повинн╕ розум╕ти, що лише перша, б╕олог╕чна, складова ╓ справою л╕кар╕в та л╕карень. Психолог╕чна ╕ соц╕альна компоненти - це соц╕ал╕зац╕я, це наша з вами готовн╕сть прийняти людину до громади.

Тому я ╕ кажу, що 10 жовтня - день для нас з вами. Бо в наших руках зменшення захворюваност╕ на псих╕чн╕ розлади в наш╕й кра╖н╕. Нехай хоча б один день на р╕к ми будемо пам’ятати про це. В той час, як у м╕н╕стерств╕ думають про вибори ╕ статистику гепатиту А в селах Закарпаття. 

Ключевые слова: моз | охорона псих╕чного здоров'я | псих╕чне здоров'я | сусп╕льство

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker