Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Що вони соб╕ вибрали? из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 11 ноя. 2008 г)

Оригинал статьи

ОбамаАмериканц╕ визначилися: вони тепер житимуть ╕з президентом Обамою. В╕дпов╕дно до опитувань, одн╕╓ю з трьох головних причин, чому прихильники першого афропрезидента проголосували за нього, ╓ саме реформа охорони здоров’я (вона поступилася питанням в╕йськ в ╤раку та еколог╕╖). Але судячи з усьго, манною небесною новий президент св╕й народ  найближчим часом не притрусить. Якщо зробить це взагал╕. Бо, принаймн╕ судячи з охорони здоров’я, американц╕ зробили виб╕р “на емоц╕ях”, а реального плану у нового президента, зда╓ться, нема╓.

А ╓ гасла. Багато гасел. По-перше, “кожен американець повинен мати доступ до сучасно╖ охорони здоров’я”. Друге - “знищити те, що забрудню╓ нашу медичну систему”: бюрократ╕я, зайв╕ призначення, непотр╕бн╕ повторн╕ тести тощо. Ще л╕кар╕ повинн╕ отримувати вчасну ╕ правдиву ╕нформац╕ю. ╤, безперечно, потр╕бно розвивати сферу громадського здоров’я.

Все правильно, але н╕хто не зна╓, як це буде зроблено. Жоден оглядач в ╕нтернет╕, якого мен╕ довелося читати, не сказав: “ну ось, нарешт╕ Обама зробить оце, оце ╕ ще оце”. В мереж╕ л╕та╓ або якась нестримна рад╕сть, або легкий скепсис, або констатац╕я, що ось, новому президенту доведеться боротися з цим ╕ цим. Але найб╕льше - сильних до сл╕з емоц╕й, що нарешт╕, прийшов спаситель, ╕ тепер буде нам щастя.

Але т╕, хто вже заспоко╖вся ╕ потроху починають розбиратися, що ж тепер буде, виглядають дещо спантеличеними. Бо якогось ч╕ткого плану Обами в охорон╕ здоров’я н╕хто не зна╓. Об╕цяв дати ус╕м страховий план. Але як? Х╕лар╕ Кл╕нтон ледь не перемогла завдяки об╕цянкам зробити систему з ╓диним платником - державою (щось на зразок нашо╖ т╕льки в ╕деал╕), без всяких приватних компан╕й. Але однопарт╕╓ць Обама в╕д цих об╕цянок “устранился”. Воно ╕ зрозум╕ло: страшно прямо посеред США розводити такий “комун╕зм”.

Поряд з цим ╓ об╕цянка зробити щось значно соц╕ал╕зован╕ше, н╕ж ╓ тепер. Отож ╕дуть чутки про те, що приватним страховим компан╕ям буде дуже тяжко, бо ╖х просто заженуть у податкову “газову камеру”. Блог Health Care BS пров╕в аналог╕ю ╕з енергетикою: за Обами будь-хто може в╕дкрити електростанц╕ю на вуг╕лл╕, але вона моментально збанкрут╕╓ через еколог╕чн╕ податки. Приблизно те ж саме “св╕тить” ╕ великим страховим компан╕ям.

А от авторитетне видання Health Affairs засумн╕валося: навряд чи пол╕тика жорсткого адм╕н╕стративного регулювання приватного страхування “вил╕ку╓” неправильн╕ стимули, як╕ живлять кор╕ння сьогодн╕шньо╖ кризи охорони здоров’я у США.

Одним словом, дуже схоже, що попул╕зм д╕стався нав╕ть Америки. Хай я помилюсь, звичайно… Хай я помилюсь ╕ роки ламання напевно найб╕льш св╕тлих м╕зк╕в у св╕т╕ над тим, як реформувати систему, завершаться чимось б╕льш г╕дним, ан╕ж банальною пол╕тикою прикриття попул╕стських об╕цянок.

Ключевые слова: обама | реформи | реформи в охорон╕ здоров'я

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker