|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Б╕знес в медицин╕ - особливий? из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 13 ноя. 2008 г)
Але сьогодн╕ особливо багато думав про те, що медицина - справд╕ особливий б╕знес.
Я домислив драму ще дал╕ ╕ уявив ситуац╕ю, коли нейрох╕рург вам говорить, напиклад, таке: “Я можу поставити вашого родича на ноги за 50,000$, бо вставлю йому дорогий ╕мплантант у хребет, або за 5,000$ просто зроблю корсет на зламан╕й д╕лянц╕, але ваш родич швидше за все буде ╖здити у ╕нвал╕дному в╕зку все життя”. А у вас - т╕льки 5,000$. Або давайте ще дал╕. “Я п╕д’╓днаю вашу дитину до наднового апарату, який поверне ╖╖ до життя за 200,000$, за 50,000$ я виведу ╖╖ з коми, але вона буде прикута до л╕жка, або безкоштовно буду п╕дтримувати ╖й життя в ком╕ тижн╕ зо два, доки вона не помре”. Драматично, правда? Чи може д╕яти така економ╕ка в медицин╕? З╕знаюся чесно - я не знаю. З точки зору л╕карн╕ - все одно ц╕ випадки повинн╕ бути оплачен╕, а в закладах ╖х трапля╓ться багато. То що - збанкрут╕ти але врятувати життя/поставити людину на ноги? А з ╕ншого боку - так непри╓мно думати про те, що на життя людини ставиться ц╕нник… От у останньому випадку виходило, що життя людини кошту╓ 200,000$. Але зна╓те, що найг╕рше? Найг╕рше те, що озбро╖вшись такими випадками деяк╕ ╕дуть будувати у медицин╕ комун╕зм. А ми зна╓мо, що це. Це коли тебе геро╖чно повернуть до життя у випадку страшно╖ травми ╕ н╕коли не подумають про ц╕ну. Але з ╕ншого боку - будуть все життя заганяти в могилу жахливим л╕куванням випадк╕в, де геро╖зм не потр╕бен, а потр╕бен просто нормальний людський п╕дх╕д. Н╕, я дос╕ дуже твердо переконаний: те, що медицина не хоче вважати пац╕╓нта кл╕╓нтом - жахливо. Те, що медицина не хоче працювати як нормальний б╕знес - жахливо. Саме це ╕ трима╓ нас у тому середньов╕чч╕, в якому ми знаходимося. Але як бути з випадками, про як╕ я говорив - я не знаю. Це одне з питань, в╕дпов╕д╕ на як╕ я дос╕ не дав в мо╓му житт╕. Ключевые слова: б╕знес | б╕знес у охорон╕ здоров'я | л╕кування | пац╕╓нти Добавить комментарий |
Очень нужна критика проекта http://bizua.com.ua !
Отличный проект
Всего проголосовало: 14
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |