Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Б╕знес в медицин╕ - особливий? из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 13 ноя. 2008 г)

Оригинал статьи

ц╕на здоров'яСто раз╕в мен╕ доводилося чути таке: “Б╕знес в медицин╕ - особливий, в╕н не такий як ╕нш╕, ╕ його не можна пор╕внювати з ╕ншими”. Десь поряд з цим також були фрази “Пац╕╓нта не можна називати кл╕╓нтом” ну ╕ таке ╕нше. Я завжди переконував людей у зворотньому. Чому? Бо ц╕ фрази служили чудовим прикриттям тому, що можна особливо не напружуватися. Не долати страшн╕ болячки нашо╖ медицини - в╕дсутн╕сть серв╕су, небажання ╕нформувати людей про ╖х здоров’я (”опускатися до ╖х р╕вня”), наплювання на задоволен╕сть пац╕╓нт╕в тощо.

Але сьогодн╕ особливо багато думав про те, що медицина - справд╕ особливий б╕знес.

Згадалися к╕лька конкретних випадк╕в. Один з них - початок ф╕льму Майкла Мура “Sicko”, де розпов╕да╓ться про чолов╕ка, якому при робот╕ на електропилц╕ в╕др╕зало 2 пальц╕. У нього не було страховки, а в л╕карн╕ сказали так: пришити середн╕й палець кошту╓ 60,000$, а без╕менний - 12,000$. Чолов╕к обрав без╕менний, щоб носити обручку.

Я домислив драму ще дал╕ ╕ уявив ситуац╕ю, коли нейрох╕рург вам говорить, напиклад, таке: “Я можу поставити вашого родича  на ноги за 50,000$, бо вставлю йому дорогий ╕мплантант у хребет, або за 5,000$ просто зроблю корсет на зламан╕й д╕лянц╕, але ваш родич швидше за все буде ╖здити у ╕нвал╕дному в╕зку все життя”. А у вас - т╕льки 5,000$.

Або давайте ще дал╕. “Я п╕д’╓днаю вашу дитину до наднового апарату, який поверне ╖╖ до життя за 200,000$, за 50,000$ я виведу ╖╖ з коми, але вона буде прикута до л╕жка, або безкоштовно буду п╕дтримувати ╖й життя в ком╕ тижн╕ зо два, доки вона не помре”.

Драматично, правда?

Чи може д╕яти така економ╕ка в медицин╕? З╕знаюся чесно - я не знаю. З точки зору л╕карн╕ - все одно ц╕ випадки повинн╕ бути оплачен╕, а в закладах ╖х трапля╓ться багато. То що - збанкрут╕ти але врятувати життя/поставити людину на ноги?

А з ╕ншого боку - так непри╓мно думати про те, що на життя людини ставиться ц╕нник… От у останньому випадку виходило, що життя людини кошту╓ 200,000$.

Але зна╓те, що найг╕рше? Найг╕рше те, що озбро╖вшись такими випадками деяк╕ ╕дуть будувати у медицин╕ комун╕зм. А ми зна╓мо, що це. Це коли тебе геро╖чно повернуть до життя у випадку страшно╖ травми ╕ н╕коли не подумають про ц╕ну. Але з ╕ншого боку - будуть все життя заганяти в могилу жахливим л╕куванням випадк╕в, де геро╖зм не потр╕бен, а потр╕бен просто нормальний людський п╕дх╕д.

Н╕, я дос╕ дуже твердо переконаний: те, що медицина не хоче вважати пац╕╓нта кл╕╓нтом - жахливо. Те, що медицина не хоче працювати як нормальний б╕знес - жахливо. Саме це ╕ трима╓ нас у тому середньов╕чч╕, в якому ми знаходимося. Але як бути з випадками, про як╕ я говорив - я не знаю. Це одне з питань, в╕дпов╕д╕ на як╕ я дос╕ не дав в мо╓му житт╕.

Ключевые слова: б╕знес | б╕знес у охорон╕ здоров'я | л╕кування | пац╕╓нти

Добавить комментарий

Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker