|
|
|
|
|
|
Журналы пользователя
Журналы пользователя:
[Management.com.ua] Останн╕ надходження МЕТОДОЛОГ╤ЧНИХ матер╕ал╕в | Укра╖нська блогосфера | healthcare management | Менеджмент @ БЛОГ | Бизнес-проза Подписаться
Б╕знес в медицин╕ из журнала пользователя healthcare management
(Разместил RSS 29 ноя. 2008 г)
Оптимальним в аптечному б╕знес╕ для л╕кар╕в ╓ ╖х безпосередня ф╕нансова участь в створенн╕ аптеки чи аптечного к╕оску, коли вм╕лий ╕ рац╕ональний п╕дб╕р препарат╕в дозволя╓ так╕й аптец╕ зменшити втрати, пов’язан╕ з простроченням терм╕ну збер╕гання препарат╕в ╕ в╕дпов╕дно отримати б╕льш╕ прибутки. Декому з л╕кар╕в аптекарями запропонована винагорода за “╕менн╕” рецепти. Рано чи п╕зно про це ста╓ в╕домо пац╕╓нтам, що призводить до не зовс╕м при╓мних в╕дгук╕в населення про медик╕в….. Що ж тод╕ робити “голим, босим, без чоб╕т” медпрац╕вникам, як╕ посилено рекламують фармацевтичних монстр╕в або чужий аптечний б╕знес ??? Доля надала нам можлив╕сть над╕ти б╕л╕ халати, як╕ мали б в╕дображати чистоту душ╕ медпрац╕вника. Кому, як не л╕карю, страждущий розкрива╓ свою душу, шукаючи допомоги ╕ поради! А що часто отриму╓ взам╕н? Щир╕сть, сп╕вучаслив╕сть, розум╕ння? В очах л╕каря хворий часто чита╓: “пом╕г би я тоб╕, але що мен╕ з того буде?” Тому ╕ вт╕кають пац╕╓нти до р╕зного роду ц╕лител╕в та представник╕в “мережево╖ ╕ндустр╕╖ здоров’я” - бо там до ╖хн╕х проблем ставляться б╕льш уважно, ще ╕ грош╕ заробити пропонують. Чому не дозволити медикам в пол╕кл╕н╕ках в╕дкрити платн╕ каб╕нети проф╕лактики та реаб╕л╕тац╕╖, де л╕кар╕ закладу в позаробочий час мали б можлив╕сть ознайомити пац╕╓нт╕в з високоефективними проф╕лактичними засобами та методиками, залучуючи населення до культури здорового способу життя? Пац╕╓нти сам╕ вир╕шать, чи п╕дходить ╖м та чи ╕нша продукц╕я для оздоровлення, а медики не будуть вступати в безпосередн╕ грошов╕ в╕дносини з пац╕╓нтами, в той же час отримуючи додатков╕ засоби ╕снування для сво╖х с╕мей ! Але тут вступа╓ в б╕й “важка артилер╕я” - чиновники в╕д бюджетно╖ медицини, заангажован╕ фармацевтичними монстрами. ╤ н╕хто, починаючи в╕д глави держави ╕ зак╕нчуючи найменшим “клерком” МОЗ Укра╖ни, з висоти свого набитого дел╕катесами кишк╕вника, не хоче думати про нап╕вголодн╕ родини медпрац╕вник╕в саме бюджетно╖ сфери. Як╕ найб╕льш╕ вороги здоров”я людей? В╕дсутн╕сть в╕ри в результати л╕кування ╕ скуп╕сть. Н╕ фармацевтичним компан╕ям, н╕ чиновникам в╕д медицини не потр╕бне здорове населення! Одн╕ через свою скуп╕сть хочуть “п╕дсадити” на сво╖ препарати все людство - щоб здерти б╕льше грошей. Друг╕, через свою скуп╕сть, не хочуть донести до населення правдиву ╕нформац╕ю про поб╕чну д╕ю б╕льшост╕ препарат╕в. Тому що вони втратять доступ до “корита” в╕д фармацевтичного б╕знесу, а через свою правдив╕сть можуть втратити сво╓ “нагр╕те” м╕сце! Сам╕ ж хвор╕, через свою скуп╕сть, не хочуть платити за ╕нформац╕ю про збереження сво╓ здоров’я, перекладають те, що мають робити сам╕, на плеч╕ медпрац╕вник╕в - ╕ в результат╕: “Скупий платить дв╕ч╕…” Для л╕нивого ╕ скупого пац╕╓нта завжди найдеться винуватий - л╕кар, саме той, хто щиро захот╕в допомогти страждущому… “Чужими руками добре жар загр╕бати, а непотр╕б –розгр╕бати.” Ото ж то ми часто ма╓мо, коли “вдячний” пац╕╓нт, не переклавши на плеч╕ л╕каря св╕й м╕шок лайна, просто витряса╓ його на голови вс╕м медпрац╕вникам! Я вважаю, що ми повинн╕, в силу сво╖х функц╕ональних обов’язк╕в, допомогти хворому роз╕братися в причинах його проблем, вказати шлях до зц╕лення. Звичайно, це ╓ важка робота ╕ вона ма╓ г╕дно оплачуватись. Я не говорю про терм╕нальн╕ стани, коли треба не проводити “душеспас╕нн╕ ” розмови - а просто рятувати життя людин╕. Але п╕сля оперативного л╕кування чи ╕нтенсивно╖ терап╕╖ прийде або морг, або реаб╕л╕тац╕йний пер╕од. Ми, л╕кар╕, через нашу скуп╕сть (потратити час на “пуст╕” балачки), випуска╓мо хворого з “поля зору” - нав╕що напружуватись безплатно, припече - сам приб╕жить. А пац╕╓нт, через свою скуп╕сть - не хоче платити за ╕нформац╕ю про повну реаб╕л╕тац╕ю свого здоров’я, та тратити на це св╕й час. Я закликаю проявити щедр╕сть - дайте хоч трошки ╕нформац╕╖ пац╕╓нту ╕ дайте йому виб╕р: чи платити за збереження свого здоров’я, чи проявити по в╕дношенню до себе ╕ свого консультанта СКУП╤СТЬ ╕ чекати коли знов “припече”! Л╕кар╕, станьте ц╕лителями ╕ орган╕заторами оздоровлення - ╕ тод╕ вдячн╕ пац╕╓нти достойно оц╕нять ваш╕ старання! Ключевые слова: б╕знес | б╕знес у охорон╕ здоров'я | л╕кар╕ | медицина Добавить комментарий |
К какому типу относится руководитель Вашей компании
диктатор
Всего проголосовало: 5
Другие опросы
|
![]() |
![]() |
|
© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine
- www.mchr.com.ua |