Human Resource Management Consulting, Recruitment,Selection, Personality Testing
Management Consulting, Kiev, Ukraine
Management
Consulting
HRM Consulting
Recruitment, Selection, Personality Testing
Поиск и подбор управленческого персонала
и ключевых специалистов,
психологическое тестирование кандидатов,
внедрение методов управления персоналом

Select The Best!

Вернуться |   English |   Главная |   Клиентам |   Кандидатам |   Украина - Новости |   Статьи |   Книги |   Форум |  Kiev+Job |  Разное |  Бизнес-сообщество |
e-mail Пароль запомнить меня
Опции сайта Главная Журналы Новости Сеть пользователей Объявления Рейтинг
Mac Service
Новый пользователь
Последние записи из журналов
Журналы пользователя
Связаться
Александр Данилюк
Куратор проектов в Management.com.ua

Член сообщества с 05 июл. 2006 г.  (последний раз был в системе 30 дек. 2008 г.)

Информация о пользователе   
Журналы
Александр Данилюк имеет бизнес-контактов: 21

Рейтинг пользователя: 12 (827 баллов)
Добавить в круг общения

Подписаться
Авраам Л╕нкольн: Негативного досв╕ду не ╕сну╓! (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 05 янв. 2009 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Видатн╕ особистост╕ вм╕ють обертати сво╖ невдач╕ на свою користь для досягнення ще б╕льш високих результат╕в. Звичайно ж, ми краще вчимося на помилках, н╕ж на удачах. Т╕, хто досягли вершин усп╕ху, не випробувавши г╕ркоти поразок, схильн╕ до на╖вност╕ та неглибоких р╕шень. Так╕ люди завжди знають в╕дпов╕д╕ на вс╕ питання. Справжн╕ л╕дери б╕льш схильн╕ слухати сп╕врозмовника, н╕ж говорити, ╕ завжди... (читать далее)
Подарунки в╕д Д╕да Мороза (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 30 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Напередодн╕ Нового Року не хочеться писати н╕ про кризу, н╕ про роботу. До 2009 року залиша╓ться менше 2-х дн╕в. Цей час потр╕бно провести з користю. Нар╕зати ол╕вь"е, приготувати шубу, поставити "пальне" в холодильник, витрусити килими, надра╖ти до блиску кришталь ...:-) Як багато ще потр╕бно встигнути зробити в цьому роц╕. Але важче за все, напевно, Д╕дов╕ Морозу. ╤ як т╕льки в╕н встига╓ вс╕ ... (читать далее)
"Кого" або "що" варто скорочувати п╕д час кризи? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 29 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Коли ф╕нансов╕ та економ╕чн╕ реал╕╖ досягають "точки кип╕ння" ? компан╕╖ частенько вир╕шують вдатися до скорочень. ╤ у абсолютн╕й б╕льшост╕ випадк╕в йдеться про найбанальн╕ший ╖х р╕зновид ? скорочення персоналу. Вт╕м, деяк╕ компан╕╖ поводяться б╕льш винах╕дливо ? скорочуючи години (╕ в╕дпов╕дно - зарплатню), а не людей.Зв╕сно, зниження зароб╕тно╖ платн╕ не сподоба╓ться н╕кому. Але коли настають ск... (читать далее)
Управл╕ння знанням та соц╕альн╕ мед╕а - протистояння чи доповнення? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 26 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Десятил╕ття розвитку концепц╕й управл╕ння знанням, що масово запроваджувалися в б╕знес-структурах, переконало багатьох у тому, що корпоративн╕ знання та практики ╓ ключовим фактором усп╕ху компан╕╖ у конкурентному середовищ╕. Традиц╕йн╕ для попереднього пер╕оду технолог╕╖ управл╕ння знанням (про як╕ нер╕дко йшла мова на стор╕нках порталу Management.com.ua) були досить складними, т╕сно перепл╕талис... (читать далее)
Ц╕ль та система. Приклад охорони здоров'я (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 25 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

У╕льяму Едвардсу Дем╕нгу належать слова "система - це мережа вза╓мопов'язаних компонент╕в, як╕ працюють разом для досягнення одн╕╓╖ ц╕л╕. У системи повинна бути ц╕ль! Якщо нема╓ ц╕л╕ - нема╓ системи". Отже, Дем╕нг м╕г би см╕ливо стверджувати, що в Укра╖н╕ нема╓ системи охорони здоров'я. ╤ я схильний в╕рити йому б╕льше, н╕ж будь-якому укра╖нському експертов╕ або чиновнику.Де ц╕ль? Вона н╕би-то "ма╓... (читать далее)
Народження ╕мен╕: Heinz (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 24 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

У XVIII-му стол╕тт╕ англ╕йськ╕ моряки привозили з Далекого Сходу п╕кантний соус, який китайц╕ називали "Ке Tsiap" й який вони використовували для засолювання риби. На смак британц╕в соус був занадто гострим, тому англ╕йськ╕ кухар╕ додали до нього томати, гриби ╕ цукор. Для американсько╖ кухн╕ новий соус виявився надто м'яким, тому фах╕вц╕ компан╕╖ Henry J. Heinz вир╕шили додати в нього спец╕й ╕ по... (читать далее)
Модель "см╕тт╓вого кошика" (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 23 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

"Перша навичка кер╕вника - прийняття ефективних р╕шень", - писав у св╕й час П╕тер Друкер. ╤з необх╕дн╕стю прийняття р╕зних р╕шень, природно, з╕штовхуються не т╕льки кер╕вники, але саме ╖хня роль у цьому процес╕ найб╕льш важлива для орган╕зац╕╖. Ваш╕й уваз╕ я хочу запропонувати одну з моделей прийняття р╕шень.Модель "см╕тт╓вого кошика" - таку назву отримала модель прийняття р╕шень в орган╕зац╕╖, вп... (читать далее)
Дек╕лька ц╕лком законних способ╕в заробити на новор╕чних святах (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 22 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Як в╕домо, новор╕чно-р╕здвяний пер╕од - це чудовий час, коли все прекрасно прода╓ться й купу╓ться. Думаю, що й економ╕чна криза цьому процесу навряд чи завадить. По усьому св╕т╕ в магазинах вибудовуються довг╕ черги мисливц╕в за подарунками. Але святков╕ дн╕ г╕перприбутков╕ не т╕льки для супермаркет╕в ╕ туристичних ф╕рм. Ваш╕й уваз╕ пропону╓ться дек╕лька нестандартних б╕знес-╕дей, як заробити на н... (читать далее)
Корпорац╕я "Маф╕я" перевиконала план минулого року (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 19 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

М╕ж ╕ншим, у пер╕од економ╕чно╖ кризи ╕тал╕йська маф╕я, що включа╓ в себе безл╕ч орган╕зованих злочинних угруповань ╕з р╕зними назвами, т╕льки зм╕цню╓ сво╖ позиц╕╖. Надання р╕зних "послуг" комерсантам уже не обмежу╓ться малим б╕знесом ╕ поступово поширю╓ться на великий.За вс╕ма економ╕чними показниками (зрозум╕ло, це т╕льки оц╕нки - нелегальний б╕знес звичайно ж не публ╕ку╓ сво╖ ф╕нансов╕ зв╕ти зб... (читать далее)
Хочете бути консультантом? А що ви можете запропонувати? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 18 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Один з пров╕дних консультант╕в сучасност╕, автор книги "Консалтинг на м╕льйон долар╕в", Алан Вейс (Alan Weiss) у сво╓му власному блоз╕ Contrarian Consulting д╕литься сво╖ми думками, щодо обов'язкових характеристик та навичок майбутнього консультанта.Н╕хто не буде наймати консультанта, який зна╓ менше, н╕ж його кл╕╓нт, поясню╓ Алан. А тому перш, н╕ж намагатися зайняти свою н╕шу у ц╕й сфер╕, потр╕бн... (читать далее)
Б╕знес на зим╕. Чи ╓ криза? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 17 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Ось ╕ випав довгооч╕куваний сн╕г. Поки що не дуже холодно, але всеж стало трохи морозн╕ше. К╕лька тижн╕в тому, розглядаючи засн╕жен╕ пейзаж╕ з вагону по╖зду, сп╕ймав одну просту до неподобства думку: яка все ж таки гарна сн╕жна, холодна зима. Згадав дитинство: лиж╕, санчата, вязан╕ рукавички, хокей... А уяв╕ть соб╕, що не буде холодно╖ сн╕жно╖ зими... Уявили? Я спробував, ╕ здалося, що св╕това ек... (читать далее)
Притча: Б╕знес ╓ б╕знес... (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 16 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Якось один багатий американець в╕дв╕дав ╕нд╕йського гуру, який вважав себе найвеличн╕шим. Перед цим в╕зитом гуру сказали, що багат╕й начебто збира╓ться зробити дуже велике пожертвування на потреби його д╕яльност╕.Коли прийшов час даршана (прийомний час), гуру пом╕тив цього в╕дв╕дувача в натовп╕ людей, як╕ прийшли виявити йому повагу. В╕н в╕дразу звернувся до нього: - Слухаю Вас. - Хто ... (читать далее)
╤стор╕я найб╕льшо╖ в ╢вроп╕ мереж╕ супермаркет╕в "Ашан" (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 15 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Люди, як╕ мешкають у Ки╓в╕, безперечно уже знають про феномен одного з найдешевших супермаркет╕в м╕ста, який в╕дкрився зовс╕м не так давно, але за р╕внем ц╕н вже спром╕гся пот╕снити нав╕ть абсолютного л╕дера у ц╕й сфер╕ - супермаркет Метро. Йдеться, зв╕сно ж про "Ашан" (Auchan).╤стор╕я "Ашана" т╕сно пов?язана з ╕стор╕╓ю французько╖ с╕м?╖ Мюль╓. Це найбагатша с╕м?я у Франц╕╖. У св╕т╕ вони в╕дом╕ са... (читать далее)
Як виглядатимуть логотипи в╕домих бренд╕в п╕сля кризи (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 12 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Те, що анекдоти - найб╕льш позитивний прояв кризи, вже спробував довести в попередньому пост╕ один ╕з наших шановних автор╕в. ╤ д╕йсно, найкращий спос╕б подолати кризу - це см╕х. Тому сьогодн╕ ваш╕й уваз╕ пропону╓ться креативна доб╕рка "кризових" логотип╕в. Хто зна╓... можливо саме так виглядатимуть логотипи пров╕дних компан╕й п╕сля св╕тово╖ економ╕чно╖ кризи ;-) ... (читать далее)
6 компетенц╕й л╕дера (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 11 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

На щор╕чн╕й конференц╕╖, яка в╕дбува╓ться у ╕нститут╕ Едварда Дем╕нга (Edwards Deming Institute) П╕тер Шольтс (Peter Scholtes) проголосив чудову промову про 6 основних компетенц╕й л╕дера, пишуть у блоз╕ Curious Cat.Ось ц╕ компетенц╕╖: - здатн╕сть мислити поняттями системи ╕ розум╕ння ╖╖ особливостей; - здатн╕сть розум╕ти р╕зноман╕тн╕сть роб╕т пов'язаних з плануванням та р╕шенням проблем; ... (читать далее)
Гра в розумов╕ хованки (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 10 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Чи зна╓те ви, як перетворити пошук вашого товару в гру? Пропоную застосувати так званий "принцип буккрос╕нгу" (не чули?). Буккрос╕нг - це "визволення" книжок, сво╓р╕дна гра в розумов╕ хованки. Ц╕ль - под╕литися враженнями в╕д прочитаного, "в╕дправивши" книгу у "в╕льне плавання" в громадському м╕сц╕. В основному ╖╖ ховають п╕д ослонами в парках, "закул╕сних" куточках ресторанчик╕в, розважальних цен... (читать далее)
Деяк╕ правила в б╕знес╕ можна об╕йти, ╕нш╕ ? порушити... (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 08 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Як ╕ у вс╕м в╕домому ф╕льм╕ "Матриця", у б╕знес╕ також "деяк╕ правила можна об╕йти, а ╕нш╕ ? порушити". Але головне ? переконатися, що правила, як╕ ви порушу╓те, належать до розряду так званого "короткострокового" мислення, переконаний автор блогу Customer Evangelism.Найб╕льш очевидною зм╕ною, яку вже давно сл╕д вт╕лити вс╕м кер╕вникам, ╓ зм╕на ╖хньо╖ ментально╖ модел╕. Адже весь б╕знес, по-сут╕, ... (читать далее)
Народження ╕мен╕: Guiness (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 05 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Коли Артур Г╕несс заснував у 1759-му роц╕ в Дубл╕н╕ пивоварний завод, в╕н п╕дписав орендний догов╕р строком на 9000 рок╕в з орендною платою 15 л╕вр╕в у р╕к! Про м╕цний портер Guiness Stout дотепер говорять, що воду для його приготування беруть ╕з ╕рландсько╖ р╕чки Л╕ффай. На початку XX-го стол╕ття пивоварний завод Guiness був найб╕льшим у св╕т╕. Величезна к╕льк╕сть його продукц╕╖ йшла на експорт, ... (читать далее)
Ефект ореолу в маркетингу та менеджмент╕ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 04 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Ефект ореолу (halo effect), як стверджу╓ один ╕з автор╕в блога Biztimes - це класичне в╕дкриття у сфер╕ соц╕ально╖ психолог╕╖. ╤дея поляга╓ в тому, що ми створю╓мо сво╓ загальне враження про людину, базуючись на як╕йсь одн╕й ╖╖ рис╕. Наприклад, якщо людина нам зовн╕шньо подоба╓ться ? то ми швидш за все зробимо висновок, що вона волод╕╓ хорошим ╕нтелектом, дружелюбна ╕ ╕нтел╕гентна. Ефект ореола, ... (читать далее)
Яким я маю бути п╕д час кризи? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 03 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Про кризу вже вс╕ все знають. Можу з впевнен╕стю сказати, що якщо зараз ув╕мкн╕ти телев╕зор, - то принаймн╕ 3 ╕з 5 канал╕в будуть говорити ╕ показувати кризу :-) Дивлячись на це все у мене виникло одне питання: А як мен╕ бути п╕д час кризи - що робити? Робити хоч щось чи взагал╕ н╕чого не робити, чи кардинально зм╕нитися, а може ви╖хати нелегалом на Чукотку? :-)...В╕дпов╕дей може бути маса ╕ жодна... (читать далее)
Синерг╕я Wal-Mart (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 02 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

У контекст╕ б╕знесу поняття "команда" ╕нод╕ розум╕╓ться нев╕рно. Було б надто необачно називати командою звичайну групу сп╕вроб╕тник╕в ╕ спод╕ватися на високу результативн╕сть ╖хньо╖ д╕яльност╕. Коли в рамках орган╕зац╕╖ д╕╓ справжня команда, ефективна ╕ згуртована, цього не можна не пом╕тити. А з ╕ншого боку, в╕дсутн╕сть тако╖ без проблем розп╕зна╓ будь-який досв╕дчений л╕дер. Чому ж так важлива ... (читать далее)
Усп╕шн╕сть ? насл╕док наполегливост╕ (кейс Kenneth Cole) (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 01 дек. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Вс╕м усп╕шним людям притаманна одна сп╕льна риса ? наполеглив╕сть ╕ непереборне бажання отримати потр╕бний ресурс нав╕ть тод╕, коли його нема╓. Про цю просту ╕стину, мабуть, чув багато хто. Але нещодавно на мо╖ оч╕ трапився надзвичайно ц╕кавий кейс Kenneth Cole ? виробника продукц╕╖ прем╕ум-сегменту (сумки, пояси, туфл╕, аксесуари тощо), який показу╓, що насправд╕ головне ? наполеглив╕сть та бажан... (читать далее)
Притча: М╕сць нема╓ (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 28 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Знев╕рений учень поскаржився Майстру, що через кал╕цтво життя обкрада╓ його. - Обкрада╓? - здивувався Майстер. - Обкрада╓? Так ти подивись навколо! Усв╕домлюй кожну свою мить - ╕ тв╕й недол╕к буде з надлишком в╕дшкодований!У зв'язку ╕з цим Майстер розпов╕в ╕стор╕ю про власника готелю, який г╕рко нар╕кав, що нова автомаг╕страль заважа╓ його б╕знесу. - Послухай, - сказав йому друг, - щось я ... (читать далее)
Чи справд╕ приваблива зовн╕шн╕сть вплива╓ на прибуток? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 27 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Чи справд╕ приваблив╕ люди заробляють б╕льше, н╕ж ╖хн╕ колеги, як╕ не вир╕зняються особливою красою? Хот╕лося б в╕рити, що саме наполеглив╕сть та важка праця ╓ визначальними факторами, як╕ впливають на р╕вень прибутк╕в. Вт╕м, на жаль, останн╕ досл╕дження переконливо доводять, що зовн╕шн╕сть все ж таки ма╓ дуже великий вплив на р╕вень прибутк╕в, пишуть у Management Issues.Питання в тому, чи й справ... (читать далее)
Простота мотивац╕╖. Чому вона не працю╓? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 26 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

"Мотивац╕я - це процес стимулювання прац╕вник╕в до зд╕йснення ефективно╖ д╕яльност╕, спрямовано╖ на досягнення ц╕лей п╕дпри╓мства. Мотивац╕я необх╕дна для ефективного виконання прийнятих р╕шень ╕ запланованих завдань". Таке визначення мотивац╕╖ да╓ укра╖нський вар╕ант В╕к╕пед╕╖. Для мене вигляда╓ занадто складно: Як стимулювати? Ск╕льки це кошту╓? Як прив'язувати мотивац╕ю до завдань ╕ ц╕ле... (читать далее)
Ф╕лософ╕я управл╕ння Samsung (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 25 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Вс╕ вже давно змирилися з китайською товарною експанс╕╓ю св╕тових ринк╕в. Але чи довго традиц╕йна формула "дешевизна + низька як╕сть" китайських товар╕в буде сид╕ти у наших головах? Достатньо звернутись до не дуже далеко╖ ╕стор╕╖ японських та корейських бренд╕в. Ось вам яскравий приклад - бренд Samsung...Усього лише десять рок╕в тому бренд Samsung асоц╕ювався у споживач╕в (якщо вони взагал╕ щось ч... (читать далее)
Дем╕нг ╕ тен╕с (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 24 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

На днях, працюючи над нашим новим проектом "В╕з╕онери", я перекладав цитати в╕домих людей б╕знесу. Мою увагу привернули деяк╕ цитати В╕льяма Едвардса Дем╕нга (William Edwards Deming). ╤ зокрема - ось ця: "Нам потр╕бно працювати над процесами, а не над результатами цих процес╕в" (We should work on our process, not the outcome of our processes).Взагал╕, для Дем╕нга процеси мали неабияке значення. В╕... (читать далее)
Не допускайте простих помилок (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 21 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Зараз з'явля╓ться безл╕ч статей про св╕тову економ╕чну кризу. Безл╕ч порад - що потр╕бно робити, неменше - що не треба робити... Все це, зв╕сно, згодом просто набрида╓, але спод╕ваюсь, що ще одна порц╕я под╕бно╖ ╕нформац╕╖ (можливо, трохи на╖вно╖) все ж таки ма╓ право на життя. СЕО консалтингово╖ компан╕╖ Mighty Ventures Кр╕ст╕н Комафорд (Christine Comaford), засновниця дек╕лькох усп╕шних б╕знес╕в... (читать далее)
Народження ╕мен╕: Goodyear (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 20 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Акрон - св╕това столиця шинного виробництва. Це розум╕╓ш, коли в'╖жджа╓ш у м╕сто з боку Огайо, де зосереджен╕ заводи Goodrich, Firestone ╕ Goodyear. Фабрика Goodyear Tyre and Rubber Co була заснована в 1898-му роц╕ двома братами, Френком ╕ Чарльзом Сайберл╕нг. А назву свою одержала на честь Чарльза Гуд╕йра (1800-1860), винах╕дника вулкан╕зац╕╖.Чарльз Гуд╕йр в╕дкрив спос╕б вулкан╕зац╕╖ гуми ц╕лком ... (читать далее)
Чи може криза викликати см╕х? (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 19 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Ф╕нансова криза поступово перетворю╓ться на певну субкультутру. Про не╖ говорять, пишуть, сперечаються, з не╖ глузують та надсм╕хаються. Анекдоти - найб╕льш позитивний прояв кризи. Схоже, що почуттю гумору криза не загрожу╓. ╤ це т╕шить. Якщо Ви вм╕╓те см╕ятися над сво╖ми проблемами - то це означа╓, що ви ╖х не бо╖теся. Це дуже важливе вм╕ння.Ринок досяг дна ╕ почав копати ... Загибель Помпе╖ -... (читать далее)
Бренд, м╕й погляд на стереотипи (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 18 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Демп╕нг - пол╕тика кволого та бездарного п╕дпри╓мця Креативн╕сть ? що це? Як ╕ хто ╖╖ визнача╓? ("вау" та "ого" не врахову╓ться) Яка користь в╕д креативност╕? Фокус-групи (глибинн╕ опитування) - деяк╕ маркетингов╕ компан╕╕ вважають данний метод досл╕дження основним, та нав╕ть, на ньому будують стратег╕ю виходу Бренда на этап╕ його створення або ребренд╕нгу. Споживач ? хто це? Ви скажете: чоло... (читать далее)
Чим здиву╓ нас Китай у 2009-му (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 17 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Китай давно перетворився на центр уваги св╕тово╖ сп╕льноти. Ярлик "Зроблено в Кита╖" повол╕ переста╓ бути ознакою низько╖ якост╕. Та користувачев╕ особливо й н╕куди д╕ватися ? адже такий ярлик можна побачити на кожному другому товар╕, продукт╕ чи вироб╕. А буквально нещодавно журнал McKinsey Quarterly опубл╕кував ще дек╕лька аспект╕в, якими може здивувати нас Китай вже у найближчому майбутньому.1.... (читать далее)
Притча про кризу (комментариев: 0)
Разместил(а) RSS 14 ноя. 2008 г в журнале Менеджмент @ БЛОГ

Один француз пере╖хав в Америку ╕ зайнявся там оптовою торг╕влею французькими винами. Його ф╕рма процв╕тала, росла ╕ стала дуже знаменитою.До 25-р╕чного юв╕лею ф╕рми в╕н улаштував велике свято, на яке були запрошен╕ численн╕ почесн╕ гост╕ та журнал╕сти. Один ╕з них задав йому довол╕ каверзне питання: - Вам удалося орган╕зувати свою справу, в роки св╕тово╖ економ╕чно╖ кризи поставити ф╕рму на н... (читать далее)
Як зм╕ниться робоче середовище, коли до "керма" стануть представники покол╕ння "Y" (комментариев: 0)

Авторка блогу Brazen Careerist Пенелопа Транк (Penelope Trunk) д╕литься деякими сво╖ми спостереженнями щодо принцип╕в роботи представник╕в молодого покол╕ння (так званого покол╕ння "Y"). ╤греки ставляться до б╕знесу ╕накше, н╕ж ╖хн╕ старш╕ колеги. Але, не залежно в╕д вашого в╕ку, що б╕льш п╕дготовлен╕ ви до прац╕ в нових умовах, то б╕льша ймов╕рн╕сть того, що вам посм╕хнеться удача ╕ ви зум╕╓те до... (читать далее)
Послуги для кл╕╓нта, який жада╓ легкого життя (комментариев: 0)

╤нод╕ кл╕╓нт буде вам вдячний (не просто скаже "дякую", але й заплатить) т╕льки за те, що ви переупаку╓те обран╕ або вже придбан╕ ╖м товари. Наприклад, компан╕я Vuru заробля╓ на тому, що прода╓ денн╕ дози в╕там╕н╕в ╕ м╕нерал╕в, упакован╕ персонально для кожного кл╕╓нта.Ось як це в╕дбува╓ться: кл╕╓нт вибира╓ з перел╕ку в╕там╕н╕в р╕зних марок ╕ бренд╕в (у ц╕лому Vuru працю╓ з б╕льш н╕ж 2 тис. постач... (читать далее)
Криза в Укра╖н╕. Що робити? (комментариев: 0)

Це не т╕льки у металург╕в в╕дбува╓ться скорочення штат╕в - це в╕дбува╓ться у Ки╓в╕, в оф╕сах через дорогу. В╕дправляють у в╕дпустку за св╕й рахунок, зв╕льняють не т╕льки рядових сп╕вроб╕тник╕в, але й ц╕л╕ в╕дд╕ли у великих компан╕ях. Поки що це не прийняло масовий характер, але, за мо╓ю суб'╓ктивною оц╕нкою, не менш н╕ж 20 тисяч чолов╕к у Ки╓в╕ втратили роботу (або п╕шли у неоплачувану в╕дпустку) ... (читать далее)
Нетрив╕альне р╕шення (комментариев: 0)

Багато процв╕таючих нин╕ компан╕й у св╕й час запозичили ╕де╖ й п╕дходи компан╕й з ╕нших галузей. ╤ це, в принцип╕, не дивно. Але ╕нод╕ так╕ запозичен╕ р╕шення наст╕льки нестандартн╕, що сприймаються багатьма просто як маячня.Канадська золотодобувна компан╕я Goldcorp Inc. п'ять рок╕в намагалася знайти поклади золота на придбан╕й копальн╕ з низькою продуктивн╕стю. Результати геологорозв╕дки були баг... (читать далее)
10 ознак того, що ви н╕кого не надиха╓те як кер╕вник (комментариев: 0)

Разом ╕з пад╕нням робочо╖ морал╕ на ф╕нансових ринках та непевност╕ щодо економ╕чно╖ ситуац╕╖ у св╕т╕ ? настав час кер╕вникам компан╕й ще раз замислитися, наск╕льки хорошими управл╕нцями вони ╓, переконан╕ у Business Week. Зв╕сно, перш н╕ж ви зможете стати справжн╕м л╕дером, вам сл╕д позбавитися тих якостей, як╕ не можуть викликати у п╕длеглих жодного ╕ншого почуття, окр╕м в╕дрази.1. Ви можете пер... (читать далее)
Притча: П╕двищ ц╕ну (комментариев: 0)

Одного разу учень запитав: - Учитель, м╕й конкурент знизив ц╕ну на десять в╕дсотк╕в. У мене на чверть упали продаж╕. Що мен╕ робити? - П╕двищ ц╕ну, - сказав Учитель.- На ск╕льки? - запитав учень. - На десять в╕дсотк╕в. Учень здивувався, але п╕двищив ц╕ну. Його товари стали купувати ще менше. В╕н знову прийшов до Вчителя: - Учитель, продаж╕ йдуть ще г╕рше... - Ти впевнений? Уче... (читать далее)
╤де╖ б╕знесу в╕д Джейсона Фр╕да (комментариев: 0)

Джейсон Фр╕д (Jason Fried), сп╕взасновник компан╕╖ 37signals виступив на конференц╕╖ Business of Software, на як╕й под╕лився власними ╕деями б╕знесу. Ун╕кальн╕сть Джейсона поляга╓ в тому, що б╕льш╕сть з його ╕дей ц╕лковито суперечать так званим "акс╕омам" б╕знесу. Але, попри це, 37signals зум╕ла досягнути усп╕ху ╕ сьогодн╕ непогано почува╓ себе у вибран╕й н╕ш╕, пишуть у блоз╕ SellMe. Серед ба... (читать далее)
Друкер ╕ б╕знес-визначення (комментариев: 0)

Як в╕домо, П╕тер Друкер (Peter Druker), найповажн╕ший б╕знес-стратег ╕ в╕з╕онер, якого тепер називають не ╕накше як "батько менеджменту", полюбляв прост╕ визначення в╕домих терм╕н╕в. Кеннет Маковск╕ (Kenneth D. Makovsky), президент компан╕╖ Makovsky + Company, у сво╓му блоз╕ виклав дек╕лька таких ц╕кавих (а ╕нод╕ - провокативних) визначень-пояснень б╕знес-терм╕н╕в, як╕ в╕н знайшов у книгах Друкера... (читать далее)
Технолог╕╖ ? критичний аспект роботи молодшого покол╕ння (комментариев: 0)

Вони виростали, завжди маючи доступ до ╕нтернету та моб╕льного зв?язку. Тому не дивно, що молодш╕ сп╕вроб╕тники почувають себе не надто комфортно, коли на робочому м╕сц╕ хтось змушу╓ в╕дмовитися в╕д моб╕льного зв?язку, соц╕альних мереж, серв╕с╕в митт╓вих пов╕домлень, тощо. ╤нод╕, нав╕ть одного цього факту достатньо, щоб прац╕вник серйозно задумався над можлив╕стю зм╕ни компан╕╖, пише Management Is... (читать далее)
Вернуться   Search Engine Optimization Вперед

© 1995- Management Consulting, Kiev, Ukraine - www.mchr.com.ua
Последнее обновление:

KMindex Rambler's Top100
= =
= eXTReMe Tracker